ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι χτυπούσε τα σπίτια η σπείρα διαρρηκτών στην Κόρινθο (βίντεο)

0

Όσο διαρκούσε η καραντίνα η μείωση της εγκληματικότητας ήταν φανερή. Αλλά το τέλος της καραντίνας έβγαλε και πάλι στους δρόμους τους διαρρήκτες.

Ο Alpha έκανε ρεπορτάζ στην Κόρινθο με αφορμή την σύλληψη τριών από τα τέσσερα μέλη μιας σπείρας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν “χτυπήσει” 14 σπίτια. Μία γυναίκα, το σπίτι της οποίας κατηγορούνται ότι διέρρηξε η σπείρα, μίλησε στον Alpha για όσα έζησε όταν επέστρεψε και βρήκε το σπίτι της άνω κάτω. Μάλιστα, αυτή η διάρρηξη απέβη και μοιραία για τους διαρρήκτες, καθώς η δράση τους και τα χαρακτηριστικά τους αποκαλύφθηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε τελικά στην σύλληψή τους.

Ο δικηγόρος των τριών κατηγορουμένων, που επίσης μίλησε στον ALPHA, τονίζει ότι δεν έχει προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους. Ωστόσο, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας -και ειδικότερα το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, που πιστώνεται την σύλληψη- έχουν άλλη άποψη. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για τις δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών κατηγορούνται συνολικά τρία άτομα, ηλικίας 37, 19 και 17 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 3.12.2019 έως και την 20.3.2020, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Κόρινθο Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

 δέκα (10) κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο κ.ά.,
– τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες και
 μία (1) κλοπή πινακίδας κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, κυνηγετικό όπλο, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -30.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Το βίντεο είναι από το loutraki365

Επιπλέον φόρο για έναν στους τρεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Πιθανή η αύξηση των δόσεων εξόφλησης

Previous article

Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του Πευκιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.