Περιφερεια

Μετά 26 χρόνια, στην τελική ευθεία ο Αναδασμός στην Αρχαία Φενεό!

0

Συνάντηση για τις κατευθύνσεις σχετικά με τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, στην Π.Ε. Κορινθίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, μιλώντας στο korinthia.net.gr, τόνισε πως ο αναδασμός είναι μια διαδικασία που βελτιώνει την δυναμική της τοπικής οικονομίας και αυξάνει το εισόδημα των αγροτών: “Πρόκειται για ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2013, αλλά διαρκώς σταματούσε για διάφορους λόγους. Εμείς θα το ολοκληρώσουμε γιατί το απαιτεί η τοπική κοινωνία και ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής οικονομίας, αλλά και γιατί το έχει θέσει ως προτεραιότητα ο περιφερειάρχης μας, ο Παναγιώτης Νίκας“.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γκιολής κατά την σύσκεψη συζητήθηκε ο ορισμός επιτροπής αναδασμού και επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του αναδασμού. Στην πρώτη θα συμμετέχουν δύο γεωπόνοι, ένας διοικητικός υπάλληλος της ΠΕ Κορινθίας, ένας αγρονόμος τοπογράφος και δύο εκπρόσωποι των κτηματιών της περιοχής. Στην δεύτερη θα συμμετέχουν δύο διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΕ Κορινθίας και τρεις εκπρόσωποι των κτηματιών της περιοχής.

Ο αναδασμός, συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων, ο οποίος προγραμματίζεται στα χωριά Αρχαία Φενεός, Πανόραμα και Μάτι είναι ένα σημαντικό έργο που έχει σκοπό τον εξορθολογισμό και την τόνωση της γεωργικής παραγωγής. Κύριος στόχος είναι να αναδιανεμηθούν στους αγρότες τα κτήματά τους με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και του εισοδήματός τους. Το πρόβλημα καθίσταται επιτακτικό, επειδή σήμερα κάθε δικαιούχος έχει πολλές μικρές ιδιοκτησίες, διάσπαρτες, σε διάφορα μέρη της περιοχής.

Η ιστορία των αναδασμών, πάντως, στην περιοχή αυτή έρχεται από το μακρινό 1994, εδώ και 25 χρόνια δηλαδή, καθώς οι πρώτες αποφάσεις Κήρυξης Αναδασμού εκδόθηκαν στις 25 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς και αφορούσαν: την Αρχαία Φενεό (10862/25-10-94 απ. Νομάρχη, για 5000 στρέμματα) και το Πανόραμα (10860/25-10-94 απ. Νομάρχη, για 1000 στρέμματα). Για το Μάτι και τα τελευταία 1000 στρέμματα, η σχετική απόφαση ήρθε 11 χρόνια αργότερα (7860/10-6-05 απ. Νομάρχη).

Άναψαν και πάλι τα αίματα στο επιμελητήριο μεταξύ Πιτσάκη και Μουρίκη

Previous article

Ο Τάσος Γκιολής πραγματοποίησε συνάντηση με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.