ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταγαράς: “Το περιβάλλον κινδυνεύει από την έλλειψη κανόνων”

0

Οι μεγαλύτερες καταστροφές στο περιβάλλον έχουν σημειωθεί απο παράνομες δραστηριότητες, απόρροια των ελλείψεων χωροταξικού σχεδιασμού και χρήσεων γης“. Αυτό τόνισε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

Ο κ. Ταγαράς υποστήριξε ακόμα ότι δεν πρέπει να μας φοβίζει τι θα επιτρέπεται σε μία περιοχή, γιατί “τόσα χρόνια όλα επιτρέπονταν και όλα απαγορεύονταν γι αυτό φτάσαμε ως εδώ. Σε ό,τι αφορά τις ζώνες προστασίας αυτό που κάνει το νομοσχέδιο είναι ότι δίνει την δυνατότητα μέσα από τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες να μπορούν να αντλήσουν χρήσεις από μία “τράπεζα χρήσεων” που ορίζεται εκ των προτέρων και δεν είναι απεριόριστη. Αυτό είναι μια σημαντική τομή που αναφέρεται στην προστασία στις προστατευόμενες περιοχές….“.

Αναφερόμενος στην επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών ο βουλευτής Κορινθίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, τόνισε ότι αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία, θα δίνουμε την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να μπορούν να επενδύσουν, πριν απογοητευτούν και φύγουν…”.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο ο κ. Ταγαράς υποστήριξε ότι σέβομαι τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του κάθε ανθρώπου, αλλά δεν αναγνωρίζω την μοναδικότητα και το μονοπώλιο της περιβαλλοντικής συνείδησης απέναντι σε άλλους.

Μέσω του gov.gr η έκδοση αδειών γάμου και βάφτισης

Previous article

Καταρρέει από την διάβρωση η ακτή στην Ποσειδωνία (ΦΩΤΟ) – Άμεση ανάγκη παρέμβασης απο τον δήμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.