Περιφερεια

Τάσος Γκιολής: Ποια μεγάλα έργα προγραμματίζονται στην Κορινθία

0

Στα μεγάλα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στην Κορινθία από τη νέα περιφερειακή αρχή αναφέρθηκε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, μιλώντας στο korinthia.net.gr.

Ο κ. Γκιολής ξεκίνησε από την παραχώρηση για 50 χρόνια της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, η ανάπλαση της οποίας και η μετατροπή της σε ένα πολυδύναμο πολιτιστικό πάρκο, θα διαγράψει την εικόνα της εγκατάλειψης. Το ίδιο ισχύει και για τον Ισθμό, για τον οποίο ακούμε διαρκώς πως θα αποκτήσει την εικόνα που ταιριάζει σε ένα μνημείο παγκόσμιας φήμης, ωστόσο, ούτε και εδώ έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Ο κ. Γκιολής, τόνισε ωστόσο πως όλο το project ανάπλασης του Ισθμού θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια με 20 εκατομμύρια.

Από εκεί και πέρα στόχος για τον κ. Νίκα και τον κ. Γκιολή είναι ένα νέο διοικητήριο, όχι μόνο για λόγους πρακτικούς, δηλαδή την συνένωση όλων των υπηρεσιών κάτω από την ίδια στέγη, αλλά και για οικονομικούς καθώς η περιφέρεια δαπανά πολλά χρήματα κάθε χρόνο για ενοίκια. Για τον τόπο που θα επιλεγεί τελικά, ο κ. Γκιολής άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

ΚΑΤΕΜΗΣ: “Ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο υφεσιακός κύκλος είναι να ενισχυθεί η εργασία και η αμοιβή”

Previous article

O Χρίστος Δήμας ξεναγεί την ΕΡΤ στην παλιά ΧΡΩΠΕΙ και τη νέα Πολιτεία Καινοτομίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.