ΒΙΒΛΙΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

16 παιδιά από το Σούλι έγραψαν ένα ολόκληρο μυθιστόρημα στην καραντίνα! VIDEO

0

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό, ημιορεινό χωριό της Κορινθίας, το Σούλι, 16 παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα σπίτια τους για να μπορέσουν να προφυλαχθούν από ένα παράξενο μικρόβιο, που κυκλοφορούσε τριγύρω. Για αρκετό καιρό “όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα” του κορονοϊού και το μόνο που μπορούσε να ξορκίσει αυτή την φοβέρα ήταν το διαδίκτυο, χάρη στο οποίο κατάφερναν να επικοινωνούν και να ξεχνιούνται.

Αλλά γρήγορα τα παιδιά κουράστηκαν από τις ανούσιες κουβέντες στα social media και το χαζολόγημα στο facebook. Σταμάτησαν να διαβάζουν τα βιβλία -που έτσι κι αλλιώς είχαν ξαναδιαβάσει- από την βιβλιοθήκη τους. Και -όπως συχνά συμβαίνει- έτσι απλά, ξαφνικά, χωρίς αφορμή, γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουν την δική τους ιστορία.

Η ανάγκη να βρεθούν ξανά το ένα κοντά στο άλλο, στην διάρκεια του lockdown, ήταν αυτή που έκανε τα παιδιά να βγουν από το …κουτάκι. Είχαν την ιδέα να γράψουν όλα μαζί, από κοινού, ένα βιβλίο. Το τόλμησαν και το πέτυχαν.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όπως θα δείτε στο βίντεο όπου περιγράφουν την εμπειρία τους, ήταν πως στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν παιδιά διαφόρων ηλικιών, συνεισφέροντας το καθένα με την δική του φαντασία και την δική του κλίμακα ωριμότητας. Οι ιδέες έπεφταν βροχή κάθε φορά που μέσα από το διαδίκτυο και τα social media επικοινωνούσαν.

Τι λέει, όμως, η ιστορία; Τα παιδιά διαπιστώνουν ότι σε κάθε σπίτι κάποια από τα αγαπημένα τους αντικείμενα εξαφανίζονται! Πώς συμβαίνει άραγε αυτό; Ποιος τα παίρνει; Και ποια συναισθήματα δημιουργούνται στα παιδιά, όταν διαπιστώνουν ότι κάποιος, ή κάτι, εισβάλλει στον προσωπικό τους χώρο; Τα παιδιά συνεργάζονται για να φτάσουν στην αλήθεια. Και τα καταφέρνουν…

Για την ιστορία δούλεψαν συνολικά 16 παιδιά. Καθημερινά το κάθε ένα έγραφε τις ιδέες του, και μετά επικοινωνούσαν μέσω messenger, συζητούσαν, αλληλεπιδρούσαν, πρότειναν, διόρθωναν και επέκτειναν τις ιδέες τους. Όλα τα παιδιά μαζί, αλλά και κάθε παιδί ξεχωριστά συνεισέφεραν μια καινούργια σελίδα, ένα καινούργιο κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο. Και κάπως έτσι έκαναν το lockdown ευκαιρία να αναδείξουν μια πλευρά του χαρακτήρα τους, ή του ταλέντου τους, που -άλλα ήξεραν κι άλλα δεν ήξεραν- ότι υπάρχει.

Τώρα μόλις τελείωσαν το βιβλίο τους, το οποίο έχει πάρει ήδη τον δρόμο για το πιεστήριο και περί τον Σεπτέμβριο πρόκειται να εκδοθεί. Ο τίτλος είναι ακόμα ένα μικρό μυστικό. Αλλά ο τίτλος και η έκδοση του βιβλίου είναι απλώς ο προορισμός. Όλο αυτό που έζησαν ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο, γιατί ήταν το ταξίδι.

Την εμπειρία τους αυτή μοιράστηκαν σε ένα εξαιρετικό βίντεο, που μπορείτε να δείτε…

Τα 16 παιδιά είναι: Ο Κωνσταντίνος, η Μαριάση, η Μελίτα, η Βάσια, ο Αναστάσης, η Νικολέτα, ο Ιωάννης α.Μ., ο Ιωάννης ν. Μ. ο Ηλίας, η Βίκυ, η Χαρά, η Σπυριδούλα, η Βασιλεία, η Ασημίνα, η Λυδία και ο Σπύρος.

Από όλους εμάς στο korinthia.net.gr ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Δανία: Δύο ενεργειακά νησιά με πάρκα ανεμογεννητριών θα τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό 4 εκατ. νοικοκυριά

Previous article

Κόρινθος Περιβολάκια,μια άλλη εποχή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΒΙΒΛΙΟ