ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τι είπε ο Μηταράκης για τη δομή της Κορίνθου

0

Μία απάντηση που δεν απάντησε σε τίποτα έδωσε ο Νότης Μταράκης σητν Βουλής απαντώντας στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν με την ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ανησυχία από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας για δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κόρινθο» (σ.σ. να πούμε βέβαια ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν μίλησε ποτέ για δομές ΛΑΘΡΟ-μεταναστών).

Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης στην ερώτηση αυτή ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα καθώς μετέφερε όλα όσα γνωρίζουμε για τα τέσσερα κρούσματα που είχαμε μέχρι και πριν από δύο μήνες (!) και παρέπεμψε σε παλαιότερη απάντηση που είχε δώσει γενικότερα για τις δομές μεταναστών.

Ειδικότερα η (μη) απάντηση του κ. Μηταράκη αναφέρει:  

Σας γνωρίζω ότι, λαμβανομένης υπόψη της έκτακτης και εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει πλείστα κράτη σε όλο το κόσμο, το Υπουργείο μας, στο πλαίσιο της συντονισμένης κυβερνητικής δράσης για την αντιμετώπιση αυτής και την πρόληψη της εξάπλωσής της, βρίσκεται σε άμεση και καθημερινή επικοινωνία, τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικούς φορείς, όσο και με τις υποκείμενες σε αυτό υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να εργάζονται με αυτοθυσία και επαγγελματισμό.

Όσον αφορά δε τα εν γένει μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, σας παραπέμπω στην με αρ. Πρωτ. 210/2020 απάντησή μου στα πλαίσια της με Α.Π. 5932/224.4.2020 Ερώτησης.

Τέλος, κατόπιν ενημέρωσης από τον Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος είναι ο SMS Partner στην εν λόγω Δομή, τέσσερις (4) επωφελούμενοι που παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου για το ενδεχόμενο νόσησης από τον ιό του κορωνοϊού και τα τεστ ήταν αρνητικά

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Υγείας...”, καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Στο Λουτράκι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το “Μένουμε Όρθιοι 2”

Previous article

Η Κόρινθος υπό τους Φλωρεντίνους (1338-1394)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.