ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης από την “Ανέλιξη”

0

Και το φετινό καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες που προκαλούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, η δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, που έχει κάνει σχεδόν θεσμό η «Ανέλιξη» θα είναι παρούσα. Ίσως, μάλιστα ακριβώς λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αυτή ακριβώς η απασχόληση να είναι ακόμα πιο απαραίτητη.

Κάπως έτσι λοιπόν η «Ανέλιξη» μας ενημερώνει πως το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Απασχόληση» θα γίνει και φέτος στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Βέλου Βόχας σε Βραχάτι και Βέλο.

Ξεκινούν οι αιτήσεις «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών» στο Δ ...

Το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020. Θα είναι, δε, σε ισχύ καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 13.30. Ωστόσο, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από (σήμερα) Πέμπτη 18 Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο κοινοτικό κατάστημα στο Βραχάτι (1ος όροφος), όπου στεγάζεται το ΝΠΔΔ «ΑΝΕΛΙΞΗ» και στο Δημαρχείο Ζευγολατιού στο γραφείο Δημάρχου (Σπ. Κοκκώνη 2-1ος όροφος) από τις 10.30 -13.30. Επίσης πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα 27410-50423, 27413-60520 & 27413-60521.

Η έγκαιρη προεγγραφή των παιδιών είναι κρίσιμη καθώς, λόγω των συνθηκών που βιώνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας βάσει οδηγιών τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την επαναλειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας από την κατάθεση των αιτήσεων με μέγιστο αριθμό 50 παιδιών σε κάθε κλειστό γυμναστήριο. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από τους γονείς ώστε να μην προσέρχονται στο πρόγραμμα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Με τι θα απασχολούνται, όμως, τα παιδιά;

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες (θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, ζωγραφική, γυμναστική κλπ).

Σκοπός της Ανέλιξης είναι και φέτος να δώσει στα παιδιά του Δήμου μία διέξοδο απασχόλησης και την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά με την καθοδήγηση πάντα έμπειρων και ειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αυτοψία του korinthia.net.gr στον δρόμο Νεμέα-Κιάτο

Previous article

Ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Πιέτρη με δήλωση – “μανιφέστο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.