ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ράτης: Με στεναχωρεί που κόψαμε τα δέντρα, αλλά δεν γινόταν αλλιώς

1

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να κόψει μία σειρά από δέντρα στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ στους Αγίους Θεοδώρους. Το γεγονός, όπως καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και μάλιστα η παράταξη “Με τους Πολίτες Μπροστά” ζήτησε γραπτώς, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να κοινοποιήσουν την απόφαση με την όποια ξεριζώθηκαν τα δέντρα.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Μαρίας Πρωτοπαππά η οποία τόνισε ότι “είναι εγκληματικό να κόβονται δέντρα μέσα στον αστικό ιστό, στην εποχή μας που όλοι αναζητούμε το πράσινο. Ο σεβασμός στη φύση και ειδικά σε αιωνόβια δέντρα είναι δείγμα πολιτισμού. Επειδή για όλα υπάρχει μια δικαιολογία εκ μέρους του, η όποια παρέμβαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο που να σέβεται την υφιστάμενη κατάσταση των δέντρων. Παρά ταύτα αυθαιρετεί, μη ακολουθώντας τις διαδικασίες, χωρίς έγκριση από την τεχνική υπηρεσία και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βασικά χωρίς καμία διαβούλευση“.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν και απο κατοίκους στα social media

https://www.facebook.com/stratos.souflas

O δημοτικός Σύμβουλος Θόδωρος Πέτρου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό τόνισε:

Σήμερα αρκετοί συνδημότες μας στους Αγίους Θεοδώρους βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εικόνα με το κόψιμο των σχεδόν αιωνόβιων ευκαλύπτων στην οδό Ιατρίδου δίπλα στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Μετά από επικοινωνία μου με την υπηρεσία αναφέρθηκε ότι θα γίνει νέα πεζοδρόμηση επί της οδού με την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και από την πλευρά της θάλασσας. Ως εδώ δεν διαφωνεί κανείς, πάμε όμως σε κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες καλό θα ήταν να είχαν εξαρχής κοινοποιηθεί.

Για τους χώρους Δημόσιου και Δημοτικού πρασίνου όταν αποφασίζονται οι όποιες παρεμβάσεις – πόσο μάλλον αυτού του βαθμού – καλό θα είναι να προβλέπεται το αντίστοιχο οικολογικό αντιστάθμισμα. Όταν ξεριζώνεις τόσα δέντρα τέτοιου μεγέθους δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις πχ. με 3 παρτέρια. Οπότε αναμένουμε να δούμε κατά την εκτέλεση του έργου τι έχει προβλεφθεί να γίνει και ελπίζουμε να είναι στη σωστή κατεύθυνση για να μην καταλήξουμε τσιμεντούπολη. Από την άλλη πλευρά σίγουρα καταλαβαίνουμε όπως και στην περίπτωση έμπροσθεν του ξενοδοχείου Χανικιάν, ότι δεν μπορεί να κατασκευάσεις νέα πεζοδρόμια με τις ρίζες σε λίγα χρόνια να μεγαλώνουν και να σπανε τις πλάκες, κάνοντάς τα επικίνδυνα για τους πεζούς – χρήστες τους και με το δημοτικό χρήμα να έχει πάει χαμένο.

Ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης μιλώντας στο agioitheodoroi.com εξήγησε τους λόγους για τους οποίου κόπηκαν τα δέντρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόπηκαν τέσσερις ευκάλυπτοι, οι δύο από τους οποίους είχαν κλαδευτεί πρόσφατα σε πολύ μεγάλο βαθμό επειδή δημιουργούσαν πρόβλημα στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, όμως έπρεπε να γίνουν και εργασίες για κατασκευή πεζοδρομίου, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος, που είναι πολυσύχναστος, δεν έχει καθόλου πεζοδρόμια.

Ζωντανό, με νέα σύνθεση και …χρονομετρημένο το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου

Previous article

Αμαξίδια θαλάσσης για ΑΜΕΑ διαθέτει ο δήμος Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] στη Μαρία Πρωτοπαππά και τον Θανάση Γεωργίου, με αφορμή τα δένδρα που κόπηκαν στους Αγίους […]

Comments are closed.