ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Βάζει μπρος για νέο Μουσικό Σχολείο ο Δήμος Κορινθίων

0

Η προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη” για τέσσερα έργα στην Κόρινθο και μια σειρά από άλλες ειδήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, λίγες ώρες μόνο μετά το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ο Βασίλης Νανόπουλος επανέλαβε όσα συζητήθηκαν στο Δ.Σ. και αφορούσαν την σύμπραξη των παρατάξεων “Συμμαχία Πολιτών” και “Δύναμη Εξέλιξης” σε μία ενιαία παράταξη. Φαίνεται, μάλιστα πως η πλειοψηφία που συγκροτεί ο ίδιος μεγαλώνει, καθώς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συνεργασία του με τον Ανδρέα Ζώγκο δεν θα περιοριστεί στην τοποθέτησή του ως εκπροσώπου του δήμου Κορινθίων στο δίκτυο των πόλεων με ιαματικές πηγές, αλλά θα μεγαλώσει στο μέλλον.

Το πρωί ο κ. Νανόπουλος υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση του δήμου με το δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη” και τον πρόεδρό του Δημήτρη Καφαντάρη. Η προγραμματική σύμβαση θα δώσει την δυνατότητα να εξελιχτούν τέσσερα έργα: η πράξη εφαρμογής της Αγίας Άννας, τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Τενέας και Άσσου Λεχαίου και το νέο σχολικό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου. Ειδικά για το τελευταίο, η προγραμματική σύμβαση θα δώσει την δυνατότητα να γίνει μελέτη, ώστε να ενταχθεί το Μουσικό Σχολείο σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και τελικά να χτιστεί ένα νέο πρότυπο σχολείο δίπλα στο πολυδύναμο νηπιαγωγείο της Καλλιθέας.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε επίσης πως τόσο τα ΣΧΟΟΑΠ σε Τενέα και Λέχαιο, όσο και η πράξη εφαρμογής στην Αγιάννα θα τελειώσουν σε ένα χρόνο και δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος της θητείας του στο σύνολο του δήμου θα έχουν οριστεί σε όλο τον δήμοι οι χρήσεις γης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει κυρίως για δύο πράγματα: την διαχείριση της τουριστικής προβολής του δήμου και τις επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, στόχος του δήμου είναι ο εσωτερικός τουρισμός και ειδικότερα οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού Κέντρου. Γι αυτό η καμπάνια θα γίνει στοχευμένα σε κεντρικά ΜΜΕ (τηλεόραση, site, έντυπα). Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η βελτίωση των υποδομών στις παραλίες του δήμου γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Απο εκεί και πέρα ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε σε μικρότερα θέματα όπως:

Τα πυροσβεστικά κλιμάκια σε Χιλιομόδι και Σοφικό τα οποία θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τη δημιουργία δύο υποσταθμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιοχές του Σοφικού και του Χιλιομοδίου, οι οποίοι θα φιλοξενούν κλιμάκια, επιφορτισμένα με την προστασία του δασικού περιβάλλοντος στις αντίστοιχες περιοχές, κατά τη θερινή περίοδο. Ειδικότερα για την περιοχή του Σοφικού, πάντως, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραμείνει σε μόνιμη βάση το κλιμάκιο.

Την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στον δήμο Κορινθίων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές οι οποίες παρέχουν ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του οικείων Δήμων, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Ο δήμος Κορινθίων δεν είχε μέχρι σήμερα Κέντρα Κοινότητας καθώς η δημιουργία και η διαχείριση τους είχε μπει στην διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην δημάρχου και του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Για τα κέντρα Κοινότητας θα γίνουν από τον δήμο προσλήψεις καταρτισμένου προσωπικού.

Ψηφίστηκε και θα ξεκινήσει από τον δήμο Κορινθίων η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, που αποτελούσε μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις της “Συμμαχίας Πολιτών”. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία η Ανακύκλωση θα επιβραβεύεται είτε με ανταλλακτικά κουπόνια είτε με χρήματα.

Από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον κ. Νανόπουλο από τα Μέσα ενημέρωσης το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν δύο θέματα.

Το πρώτο αφορά την επόμενη μέρα των ζημιών στα Αθίκια, τα οποία επισκέφτηκε ο δήμαρχος το πρωί. Εκεί διαπιστώθηκε η έκταση των καταστροφών που συντελέστηκαν από την χτεσινή βροχή, με τον κ. Νανόπουλο να δεσμεύεται για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών δικτύων που καταστράφηκαν, αλλά και για την βοήθεια προς τους δημότες που έπαθαν ζημιές οι περιουσίες του.
Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει πως οι καταστροφές θα είχαν αποφευχθεί, αν η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους τα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή των Αθικίων.

Τέλος ενδιαφέρον είχε και το ζήτημα της κοπής ελαιοδέντρων σε δημοτικό κτήμα στο Περιγιάλι. Το θέμα έφερε χτες στο δημοτικό συμβούλιο ο Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος σήμερα έδωσε και συνέχεια. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, κάλεσε την αστυνομία στο σημείο, ώστε να καταγράψει το γεγονός, καθώς η κοπή συνεχιζόταν. Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε επικοινωνία της αστυνομίας και του δημάρχου, ο οποίος δεν έδωσε εντολή να συλληφθούν οι δράστες της παράνομης πράξης.
Ο κ. Νανόπουλος, πάντως, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι οι εργασίες που γίνονται αφορούν τον καθαρισμό του οικοπέδου, ο οποίος περιλαμβάνει και την κοπή κάποιων ελαιοδέντρων, αλλά σίγουρα όχι όλων ούτε στον αριθμό που καταγγέλλεται. Ο λόγος έχει να κάνει με την ανάγκη αξιοποίησης του οικοπέδου για λόγους τους οποίους δεν θέλησε να αποκαλύψει….

ΤΟ Ι­ΔΙΟ­ΚΤΗ­ΣΙΑ­ΚΟ ΚΑ­ΘΕ­ΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΗ­ΜΟΥ ΣΙ­ΚΥΩ­ΝΟΣ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Previous article

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ – ΠΑΤΡΑΙΚΟΥ “Ο ΝΗΡΕΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.