ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η οξεία απάντηση του δήμου έφερε συνέχεια στην αντιπαράθεση για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

0

Στην κριτική που δέχτηκε για το ζήτημα που αναδείχτηκε με την κοπή των ελαιοδέντρων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του απάντησε ο δήμος Κορινθίων και μάλιστα με οξύ τρόπο. Ο δήμος αναφέρει πως στο οικόπεδο εκτελούνται εργασίες καθαρισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί πράσινη γωνιά και αθλητικό κέντρο, ενώ κατηγορεί την πλευρά του τέως δημάρχου για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της απάντησης στα social media προκάλεσε τα σχόλια του Νίκου Σταυρέλη και του Αλέξανδρου Πνευματικού δίνοντας περαιτέρω συνέχεια στο θέμα.

Να τι απάντησε ο δήμος Κορινθίων στις επικρίσεις των τελευταίων ημερών:

Εργασίες καθαρισμού εκτελεί ο Δήμος Κορινθίων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του στο Περιγιάλι Κορινθίας. Οι εργασίες οι οποίες θα επιτρέψουν στο δήμο να αξιοποιήσει το χώρο και να δημιουργήσει εκεί «πράσινη γωνιά», την οποίαν η περιοχή έχει ανάγκη, αθλητικό χώρο (ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) για το οποίο επίσης υπάρχει ανάγκη, επέβαλαν μεταξύ άλλων και την κοπή μέρους των ελαιόδεντρων.
Στα όσα ψευδώς και τεχνηέντως δημοσιεύονται τις δυο τελευταίες ημέρες, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της δημοτικής αρχής και των ενεργειών της, απαντούμε:
 Τα δέντρα που κόπηκαν ήταν γερασμένα και κούφια και ως εκ τούτου έπρεπε να κοπούν
 Ο αριθμός που αναφέρεται από τους «επικριτές» είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των δέντρων που κρίθηκε αναγκαίο να κοπούν.
 Ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκποίηση της ξυλείας που προκύπτει μέσω πλειστηριασμού, αλλά και στην απόδοση, εφόσον προκύψει ανάγκη, σε συμπολίτες που την έχουν ανάγκη.
Τέλος, καλούμε τον κ.Πνευματικό να είναι περισσότερο προσεκτικός στις αναφορές και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς του περί σκανδάλου, αφού μέχρι και πέρυσι τα κέρδη από τα ελαιόδεντρα του κτήματος ιδιοκτησίας του δήμου, εισέπραττε εκλεγμένος σύμβουλος της παράταξής του.

Ο Δήμος Κορινθίων και η νέα δημοτική αρχή, με σεβασμό στους νόμους, το περιβάλλον και τις ανάγκες των περιοχών προχωρούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για την προστασία, ευημερία και ανάπτυξη των ανωτέρω.
Ο λαϊκισμός και η δημιουργία εντυπώσεων δεν αποτελούν επιλογή για εμάς. Επιλογή είναι η παραγωγή έργου, η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών και η αλήθεια.

Την ανάρτηση του δήμου σχολίασαν ο Νίκος Σταυρέλης και ο Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας σχολίασε: “Τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται η ανακοίνωση δεν ισχύει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αρμοδίως…“.

Ενώ ο Αλ. Πνευματικός συμπλήρωσε: “Μια ανακοίνωση γεμάτη ψέμματα. Προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το σκάνδαλο. Που είναι τα ξύλα; Σε πιο χώρο του Δημου; Πότε πάρθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κοπή των δένδρων; Πότε πάρθηκε απόφαση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις; Τα ψέμματα απο το γραφείο δημάρχου συνεχίζονται. Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Όσο γράφετε ψέμματα πέφτετε σε αντιφάσεις και εκτίθεστε…

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε Λουτράκι – Αγίους Θεοδώρους – Ίσθμια

Previous article

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν μία μαύρη γυναίκα με τον γιο της σε ελληνικό εστιατόριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.