ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν να εξυπηρετήσουν μία μαύρη γυναίκα με τον γιο της σε ελληνικό εστιατόριο

0

Μία μαύρη γυναίκα από τη Βαλτιμόρη επισκέφθηκε ένα εστιατόριο με ελληνική κουζίνα για να απολαύσει το μεσημεριανό της μαζί με τον μονάκριβο γιο της. Ωστόσο, ο σερβιτόροι αρνήθηκαν να την εξυπηρετήσουν επικαλούμενοι ότι το «dress code» εστιατορίου δεν συνάδει με τα ρούχα του γιου της.

Το αγόρι φορούσε μία μαύρη μπλούζα και μία μαύρη μακριά βερμούδα ενώ το σχετικό βίντεο που ανέβηκε στα social media απεικονίζει ένα άλλο λευκό αγόρι με το ίδιο ντύσιμο να απολαμβάνει με την οικογένειά του το γεύμα του.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αλεξάντερ Φρέντερικ Σμιθ  βρέθηκε σε δεινή θέση, όπως αναφέρει το CNN, όταν η Μάρσια Γκραντ, μητέρα του αγοριού, ανέβασε το επίμαχο βίντεο στα social media με τους χρήστες να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση ρατσιστικής βίας.

«Θέλαμε λοιπόν να φάμε και μου λένε ότι ο γιος μου δεν μπορεί να φάει εδώ επειδή φοράει αθλητική βερμούδα. Είναι εννέα ετών. Και υπάρχουν παιδιά εκεί έξω με παπούτσια του τένις», ακούγεται να λέει η ίδια.

Ο γιος της φορούσε μαύρα παπούτσια του τένις, αθλητική βερμούδα και μπλουζάκι.

«Δυστυχώς, έχουμε έναν ενδυματολογικό κώδικα», ακούγεται να λέει ο υπάλληλος του εστιατορίου προτείνοντας ότι το αγόρι πιθανόν θα μπορούσε να αλλάξει τα αθλητικά του ρούχα.

Στη συνέχεια, όμως η Γκραντ γυρίζει την κάμερα του κινητού της έξω από το εστιατόριο όπου απεικονίζεται ένα λευκό αγόρι, το οποίο, μόλις είχε φάει εκεί, να φοράει παπούτσια του τένις και αθλητικό μπλουζάκι.

Ο υπάλληλος συνεχίζει να της λέει ότι, με βάση αυτά που του είπε το αφεντικό του, ενώ επιτρέπονται τα παπούτσια τένις, τα αθλητικά σορτς και τα πουκάμισα δεν επιτρέπονται, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που φορούσε το λευκό αγόρι δεν το κατέταξε το εστιατόριο ως αθλητική μπλούζα.

«Έχω αντιμετωπίσει ξανά και ξανά ρατσισμό, αλλά είναι δύσκολο όταν πρέπει να δεις το παιδί σου, μόλις εννέα ετών, αναστατωμένο γιατί ξέρει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από ένα λευκό παιδί!», γράφει η Γκραντ στη λεζάντα με το βίντεό της που ανέβασε στο Instagram.

Το «Atlas Restaurant Group», στο οποίο ανήκει το εστιατόριο «Ouzo Bay» και πολλά άλλα εστιατόρια στην περιοχή καθώς και στο Χιούστον, ζήτησε συγγνώμη το απόγευμα της Δευτέρας, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «εξαιρετικά ενοχλητικό».

«Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, οι μάνατζερ απολύθηκαν» ανέφερε η αλυσίδα εστιατορίων σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρήσαμε αμέσως την πολιτική μας για τον ενδυματολογικό κώδικα, ώστε τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, τα οποία συνοδεύονται από ενήλικα, να μην υπόκεινται σε ενδυματολογικό κώδικα σε κανένα εστιατόριο της Atlas», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η οξεία απάντηση του δήμου έφερε συνέχεια στην αντιπαράθεση για τα ελαιόδεντρα στο Περιγιάλι

Previous article

10 ιστιοπλοϊκά σκάφη θα “δένουν” κάθε εβδομάδα στο λιμάνι της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.