ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αποσύρθηκε το θέμα της απόδοσης τιμών στους πρώην δημάρχους Κουΐνη και Κόλλια

0

Στο θέμα που έβαλε η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την απόδοση τιμής σε δύο αείμνηστους δημάρχους Κορινθίων αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σταυρέλης.

Το θέμα αφορούσε την αναγκαιότητα ονοματοδοσίας οδών ή πλατειών ή δημοτικών κτιρίων προς τιμή των αείμνηστων Δημάρχων Σήφη Κόλλια και Νικολάου Κουϊνη και τέθηκε ύστερα από αίτημα της Πνοής Δημιουργίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Τελικά, το θέμα αποσύρθηκε ύστερα από πρόταση του δημάρχου Κορινθίων προκειμένου να επανέλθει με συνολική πρόταση που να αφορά την απόδοση τιμών σε όλους τους πρώην δημάρχους, ζώντες και τεθνεώτες.

Ο Νίκος Σταυρέλης κατά το χτεσινό συμβούλιο (αλλά και κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου) περιέγραψε τη δράση των δύο πρώην δημάρχων Σ. Κόλλια και Ν. Κουΐνη

Ο Ιωσήφ Κόλλιας διετέλεσε Δήμαρχος τη τετραετία 1979-1982 και συνέδεσε το όνομά του ως Δήμαρχος της Κορίνθου με 4 βασικά έργα στην πόλη της Κορίνθου.

-Την επίλυση του προβλήματος δημιουργίας σκουπιδότοπου την εποχή εκείνη στο χώρο του Πεδίου Βολής
-Την κατασκευή του πρώτου βιολογικού καθαρισμού στο χώρο του πεδίου βολής
-Την χωροθέτηση του νέου σημερινού Δημαρχείου, την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την έναρξη των εργασιών κατασκευής
-Τη μείωση των ορόφων στις πολυκατοικίες της Κορίνθου αμέσως μετά το καταστρεπτικό σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981.

Ο Νικόλαος Κουίνης διετέλεσε Δήμαρχος δύο συνεχόμενες τετραετίες 1983-1990 και συνέδεσε το όνομά του ως Δήμαρχος Κορινθίων με βασικά αναπτυξιακά έργα την περίοδο εκείνη
-Την έναρξη των διαδικασιών υδροδότησης της Κορίνθου από τη Στυμφαλία με την παραχώρηση στο Δήμο των 3 γεωτρήσεων που ανοίχθηκαν στην περιοχή από το Νομαρχιακό Ταμείο επί αείμνηστου Νομάρχη Ηλία Ανδρακάκου το 1990.
-Την έναρξη των εργασιών αποχετευτικού λυμάτων στην πόλη και ένταξη σε προγράμματα Συνοχής
-Την χωροθέτηση του σημερινού δημοτικού θεάτρου στην οδό Δαμασκηνού, την προκήρυξη διαγωνισμού και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών
-Την έναρξη των διαδικασιών του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου πόλεως Κορίνθου και επέκτασης σχεδίων στη Μπαθαρίστρα και τον Άγιο Γεώργιο.
-Την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Κολιάτσου, μετά το Δήμαρχο Σήφη Κόλλια
και πολλά άλλα.

Εμείς ως παράταξη προτείνουμε την ονομασία της πλατείας Τσακώνικων ως ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΦΗ ΚΟΛΛΙΑ και την ονομασία του δημαρχιακού κτιρίου σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΪΝΗ.

Στη τοποθέτησή μου ανέφερα ότι για την Κόρινθο δεν υπάρχουν άλλοι Δήμαρχοι τεθνεώτες από τη μεταπολίτευση και μετά και κανονικά πρέπει να ληφθεί απόφαση διότι ονομασία οδών πλατειών κτιρίων γίνεται μόνον για αποβιώσαντες δημάρχους, σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα.

Για τους εν ζωή πρώην δημάρχους μπορεί να γίνει μόνο τιμητική διάκριση , στην οποία και βεβαίως συμφωνούμε. Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι σε ειδική συνεδρίαση πρέπει να τιμηθούν οι πρώην Δήμαρχοι
ΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Άσσου Λεχαίου)
ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Άσσου Λεχαίου)
ΔΑΛΑΚΛΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Κορινθίων)
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κορινθίων)
ΛΕΚΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (Σαρωνικού)
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Σαρωνικού)
ΤΟΓΙΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (Σαρωνικού)
ΓΚΕΡΖΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Σολυγείας)
ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Σολυγείας)
ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τενέας)
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τενέας)
ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Τενέας)

Πήγαμε στον ελαιώνα Περιγιαλίου, είδαμε και μετρήσαμε τα κομμένα δέντρα (φωτό)

Previous article

Κορωνοϊός: 50 νέα κρούσματα στη χώρα -Τα 27 εισαγόμενα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.