ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις – έκκληση των εμπόρων στην κοινωνία να στηρίξει την τοπική αγορά

0

Με χαμηλές προσδοκίες αλλά και κρυφές ελπίδες για τους εμπόρους, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο κλίμα λόγω της υγειονομικής κρίσης, ξεκίνησαν από σήμερα (13 Ιουλίου) και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 οι θερινές εκπτώσεις.

Η εκπτωτική περίοδος έρχεται σε μία συγκυρία που η κίνηση είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη σε βαθμό που ενώ τα ταμπελάκια – «κράχτες» των εκπτώσεων διαφημίζουν τιμές μειωμένες κατά 50%, μέσο όρο, παραμένει αμφίβολο κατά πόσο οι καταναλωτές θα σπεύσουν να αγοράσουν.

«Όσο μειωμένες και να είναι οι τιμές, αν δεν έχεις να ξοδέψεις, δεν ξοδεύεις. Αν δεν έχεις λεφτά, και τζάμπα να σου δώσουν κάτι, θα ζητήσεις τα χρήματα για το λεωφορείο για να επιστρέψεις σπίτι. Κι αν δεν λειτουργεί ο γηγενής πληθυσμός, στον οποίο κατά κύριο λόγο βασίζεται η αγορά, δεν μπορείς να προχωρήσεις», λένε χαρακτηριστικά οι έμποροι της Κορίνθου που κάνουν έκκληση στην τοπική κοινωνία να στηρίξει την τοπική αγορά.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (19 Ιουλίου 2020), ωστόσο αυτό αποτελεί μία πρακτική στην οποία είναι πάγια αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι: 

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πανηγύρια χωρίς πάγκους μικροπωλητών στον δήμο Βέλου Βόχας

Previous article

Σπαθοβούνι – Καλέντζι: ένας δρόμος – αίτημα 70 ετών έγινε σε 7 μήνες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.