ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σπαθοβούνι – Καλέντζι: ένας δρόμος – αίτημα 70 ετών έγινε σε 7 μήνες

0

Θυμόμαστε όλοι τις περιπέτειες του Μαυρογιαλούρου ο οποίος κατέληξε σε ένα χωριό ανήμπορος να μετακινηθεί στην Πλατανιά επειδή ένα γκρεμισμένο γεφυράκι δεν του επέτρεπε να ολοκληρώσει το ταξίδι. «Μια απόσταση που θα μπορούσε να είναι 2,5 λεπτά, εσείς τον κάνετε 3 ώρες μουλαράτοι», έλεγε ο Μαυρογιαλούρος στους κατοίκους του χωριού, (αλλά και στον εαυτό του)

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στην περίπτωση του δρόμου που ενώνει το Σπαθοβούνι με το Καλέντζι. Ένας δρόμος 2,5 χιλιομέτρων, που για περισσότερα από 70 χρόνια ήταν ζητούμενο για τους κατοίκους των δύο χωριών κα τους ταλαιπωρούσε, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με πρωτοβουλία που πήρε η δημοτική αρχή της Κορίνθου και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.  

Η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου στάθηκε η αφορμή για ένα μεγάλο γλέντι που στήθηκε το Σάββατο στο χωριό με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου προέδρου της τοπικής Κοινότητας (Σπαθοβούνι-Μαψος-Κουταλάς) Παναγιώτη Λίτσα. Καλεσμένο όλο το χωριό και τιμώμενα πρόσωπα τρεις άνθρωποι που κατέβαλλαν προσπάθειες για να γίνει ο δρόμος πραγματικότητα: ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας. Παρόντες ήταν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Γκεζερλής και Δημήτρης Μπίτζιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος Χιλιομοδίου Γιάννης Κανέλλος και ο Πρόεδρος Στεφανίου Μενέλαος Σκούρτης.

«Είχαμε κουραστεί από τα «θα» που ακούγαμε από καθέναν δήμαρχο αντιδήμαρχο αντιπεριφερειάρχη, νομάρχη που πέρασε από τον τόπο μας. Τελικά η σημερινή δημοτική αρχή ένα έργο 70 χρόνων το τελείωσε σε 7 μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας. Παίρνοντας τον λόγο ο Βασίλης Νανόπουλος υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως «η δική μας δημοτική αρχή κινείται γρήγορα. Οι συνεργάτες μου κι εγώ κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να προσωρήσουν έργα που ήταν σταματημένα για χρόνια και τα χρειάζεται η τοπική κοινωνία».

Αλλά για μία από τις ξεχασμένες γωνιές του δήμου Κορινθίων δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος να γίνει η γιορτή. Υπήρχαν και άλλοι λόγοι που ο Παναγιώτης Λίτσας ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλου και τους συνεργάτες του με ειδική μνεία στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο. Για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Σπαθοβούνι, για τον φωτισμό στα χωριά, το έργο ανακατασκευής γεφυριών, του οδικού δικτύου Σπαθοβουνίου -Μαψού και Κουταλά – Μαψού, κ.α.

Με πληροφορίες kai video από το sfedona.gr

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις – έκκληση των εμπόρων στην κοινωνία να στηρίξει την τοπική αγορά

Previous article

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ (Ζ)΄

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.