ΘΕΑΤΡΟ

Ο Έμπορος της Βενετίας έρχεται στο Χιλιομόδι στις 24 Ιουλίου

0

Ο Αντόνιο, ο τίμιος και καλόκαρδος έμπορος της Βενετίας, συστήνεται στο κοινό και έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται η υπόθεση: ο έρωτας του Μπασάνιο για την ωραία Πόρσια του Μπελμόντε, η απόγνωσή του για το ποσό των 3.000 χρυσών δουκάτων που χρειάζεται για να διεκδικήσει το χέρι της, η απόφαση του Αντόνιο να τον βοηθήσει αλλά και η δική του έλλειψη ρευστού, αφού τα φορτωμένα μ’ εμπορεύματα καράβια του δεν έχουν γυρίσει ακόμη στη Βενετία, η απόφασή του να μπει εγγυητής στο δάνειο του Μπασάνιο από τον διαβόητο τοκογλύφο Σάιλοκ.

Και ο μύθος ξετυλίγεται…

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας (αν και ανήκει στις “κωμωδίες” του Σαίξπηρ, έγινε γνωστό για τις δραματικές του σκηνές, αλλά και για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Εβραίου Σάιλοκ, που θέτει ερωτήματα αντισημιτισμού), τον “Έμπορο της Βενετίας”, ανεβάζει η Θεατρική Σκηνή του Χιλιομοδίου (ΘΣΧ), μία από τις σημαντικότερες ερασιτεχνικές σκηνές του δήμου Κορινθίων, η οποία ωστόσο έχει αποδείξει ότι ξέρει να ανταποκρίνεται με επαγγελματική ευσυνειδησία στις προκλήσεις που αναλαμβάνει.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Ιουλίου για τρείς εβδομάδες (15 παραστάσεις) και μέχρι τις 12 Αυγούστου. Οι μέρες προβολής θα είναι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Δευτέρα και Τετάρτη, με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ. Φυσικά, ο χώρος, όπως πάντα το καλοκαίρι είναι οι παλιές αποθήκες του Δασικού Συνεταιρισμού Χιλιομοδίου που έχουν μετατραπεί σε θεατρική σκηνή.

Οι πληροφορίες μιλούν για μία παράσταση – υπερπαραγωγή με εντυπωσιακά κουστούμια και σκηνικά, η οποία θα είναι μία από τις καλύτερες που έκανε ποτέ η ΘΣΧ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ (Ζ)΄

Previous article

Ένα κρύο μέτωπο κινείται πάνω από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΘΕΑΤΡΟ