ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Γιορτή της τέχνης το φετινό Φεστιβάλ Λουτρακίου

0

Εκτενές τρισέλιδο αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Λουτρακίου 2020 έκανε το κυριακάτικο περιοδικό TRAVEL του Ελεύθερου Τύπου. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται όλα τα δρώμενα των φετινών εκδηλώσεων, αλλά και ένα μικρό ιστορικό στην γέννηση της ιδέας του καλλιτεχνικού αυτού φόρουμ.

Γεμάτα από μουσικές, υπαίθρια θέατρα, καλλιτεχνικές εκθέσεις, χορευτικά δρώμενα, μουσικές παρελάσεις, τα καλοκαιρινά φεστιβάλ προσφέρουν γερές δόσεις διασκέδασης, αναδεικνύουν τις τοπικές καλλιτεχνικές κοινότητες, τον δημόσιο χώρο και την Ιστορία κάθε περιοχής, αφού ακόμα και αρχαιολογικοί χώροι έχουν επιστρατευτεί, προκειμένου οι άνθρωποι να γίνουν μέρος της Ιστορίας τους.

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου δημιουργήθηκε το 2014 από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής, με τη συνεργασία του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, έχοντας ακριβώς ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, την εκπαίδευση, αλλά και την ποιοτική ψυχαγωγία, και αποτελεί πλέον θεσμό, όχι μόνο για την πόλη του Λουτρακίου, αλλά και για την Κορινθία γενικότερα.

Φωτεινή Δάρρα

Κατά τη διάρκειά του όλη η πόλη γίνεται ένα για να υποδεχθεί τους καλλιτέχνες και τα σχήματα που θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσικές και θέατρο, σε δημόσιους, αρχαιολογικούς και παραθαλάσσιους χώρους.

Σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες έχουν τιμήσει με την παρουσία τους το Loutraki Festival και συνέπραξαν με τα υψηλού επιπέδου μουσικά σύνολα της πόλης. Επίσης, παρουσιάστηκαν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, έγιναν σεμινάρια και διαλέξεις, πραγματοποιήθηκαν αφιερώματα σε σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας και αναδείχθηκαν νέοι χώροι πολιτισμού απ’ άκρη σ’ άκρη στον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.

Opera Chaotique

Μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στο Φεστιβάλ Λουτρακίου είναι η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, οι Imam Baildi, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Πέτα, ο Στέφανος Κορκολής, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Χρήστος Θηβαίος κ.ά. Σταθερά φανατικός θαυμαστής και παρουσιαστής του Φεστιβάλ Λουτρακίου, ο Αλέξης Κωστάλας, που με την εμπειρία, τον επαγγελματισμό, το υπέροχο χιούμορ, την ευγένεια και το προσωπικό του απαράμιλλο στιλ συμμετέχει και δίνει ακόμα περισσότερο κύρος στη διοργάνωση.

Θοδωρής Βουτσικάκης

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, το Loutraki Festival έρχεται να υπηρετήσει τη βαθύτερη και αμεσότερη ανάγκη για επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Μία ανάγκη διαχρονική, που έγινε περισσότερο αισθητή το τελευταίο διάστημα με τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας και ακόμα και τώρα παλεύει να σταθεί όρθια μπροστά στην καταιγίδα που συνεχίζεται.

Εχει στο πρόγραμμά του πολύ αξιόλογες δουλειές  και, δεδομένων των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών, ξεπερνάει τον εαυτό του.

Ξεκινώντας από τα τρία Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ:
– Opus Festival με Esa Tapani, Σπύρο Μουρίκη, Στάθη Μαυρομάτη.
– Rock Festival 
Αγ. Θεοδώρων.
– Blues Festival 
με Southern Blues, The Lobsters, Mystery Τrain.

Συναυλίες σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου με καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες (Γιώτα Νέγκα, Φωτεινή Δάρρα, Μιρέλα Πάχου, Ελπινίκη Ζερβού).

Θεατρικό Μπρεχτ από τη σύμπραξη Κορινθίας-Αργολίδας, στο «Ο κύκλος με την κιμωλία» σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη («Θέατρο σε Φόρμα» και «Προσκήνιο»).

Διονυσιακό καμπαρέ, ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες από τους Opera Chaotique στα πανέμορφα Πίσια.

Και, φυσικά, εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Λουτρακίου τόσο στις γειτονιές της πόλης όσο και συνοδευόμενης από το λαμπερό αστέρι του Θοδωρή Βουτσικάκη στην «Cinecitta», μία παράσταση όχι μόνο μουσική, αλλά και κινηματογραφική, με ταυτόχρονες προβολές σκηνών από τις ταινίες του ιταλικού νεορεαλισμού που θα ακούμε.

Από τους βασικούς υπευθύνους για την άκρως επιτυχημένη λειτουργία και πορεία του Φεστιβάλ είναι ο καλλιτεχνικός του διευθυντής και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Καταφέραμε να ιδρύσουμε και να θεσμοθετήσουμε μια σπουδαία διοργάνωση προβάλλοντας τον τόπο μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξιοποιήσαμε στο έπακρο καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενήσαμε σπουδαίους καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, δημιουργήσαμε νέα σχήματα και πραγματοποιήσαμε σημαντικές συμπράξεις σε πρωτότυπες παραγωγές.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες που κατάγονται από τον δήμο και να παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό πρόγραμμα για κατοίκους και επισκέπτες σεβόμενοι απολύτως τις προδιαγραφές για ατομική και συλλογική προστασία».

Φέτος, όμως, θα υπάρχουν και αλλαγές. Τόσο από πλευράς χωρητικότητας στις εκδηλώσειςτήρησης μέτρων απόστασης και προσπάθειας περιορισμού του συνωστισμού όσο και στον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων. Αναγκαστικά, λόγω Covid-19, τα εισιτήρια θα πωλούνται, κυρίως, διαδικτυακά και δεν θα υπάρχουν ταμεία στους χώρους όπου θα γίνουν συναυλίες με εισιτήριο.

Ομως, με καλή οργάνωση, θέληση και συνεργασία, όλα θα πάνε καλά και το κοινό θα μπορεί να απολαύσει 12 υπέροχες μέρες γεμάτες με μουσική στις ομορφιές του Λουτρακίου.

Απτόητη η Cosmote εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το εμπορικό κέντρο της Κορίνθου

Previous article

Απάντηση Πνευματικού για τα εγκαίνια του πυροσβεστικού σταθμού στο Σοφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.