ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απάντηση Πνευματικού για τα εγκαίνια του πυροσβεστικού σταθμού στο Σοφικό

0

Άμεση ήταν η αντίδραση του τέως δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού στην σημερινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του εποχικού Υποσταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει πως οι κάτοικοι του Σοφικού γύρισαν την πλάτη τους στην σημερινή εκδήλωση και συμπληρώνει ότι αυτό που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι “μια από τις δεκάδες εγκαταστάσεις που πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσει σε όλη την χώρα, δηλαδή ενός εποχικού πυροσβεστικού σταθμού, σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν στην κατασκήνωση Ράντσο Σκούρας

Ειδικότερα, ο κ. Πνευματικός αναφέρει

Είναι τόσο ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Σολυγείας και ιδιαίτερα του Σοφικού, που σήμερα στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του εποχικού κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γύρισαν την πλάτη στην δημοτική αρχή και δεν παρευρέθηκε κανένας σχεδόν από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Και αυτό είναι φυσικό γιατί οι κάτοικοι παλεύουν από το 2001 μαζί με όλες τις δημοτικές αρχές που ακολούθησαν, για την υλοποίηση της πραγματικής επιθυμίας τους , που είναι να λειτουργήσει στο Σοφικό ένας μόνιμος πυροσβεστικός σταθμός, ένα μόνιμο κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως αυτό περιγράφεται στο ΦΕΚ 451 τεύχος Β´ που δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση 16450/Φ1091/2001 .

Εμείς ως δημοτική αρχή αγοράσαμε χώρο για αυτό τον σκοπό με σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, μέσα στο σχέδιο της κοινότητας Σοφικού, νομιμοποιήσαμε την υπάρχουσα γεώτρηση που υπάρχει στο χώρο, την ηλεκτροδοτήσαμε και εκδώσαμε σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος , που μας υπέδειξε τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένας πυροσβεστικός σταθμός, την αντίστοιχη οικοδομική άδεια.

Περιμέναμε από την σημερινή δημοτική αρχή να συνεχίσει την προσπάθεια μας για την κατασκευή των κτιριακών υποδομών που απαιτούνται, που είναι προϋπόθεση για την φιλοξενία αυτού του μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Αυτό που σήμερα εγκαινιάστηκε είναι μια από τις δεκάδες εγκαταστάσεις που πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσει σε όλη την χώρα, δηλαδή ενός εποχικού πυροσβεστικού σταθμού, σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν στην κατασκήνωση ´Ράντσο Σκούρας´, για τις ανάγκες λειτουργίας μιας δομής από τις δεκάδες που ιδρύθηκαν πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το διάταγμα 51/ 2020, ΦΕΚ 112/ Α /12-6- 2020.

Σαν Δήμος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον επιχειρηματία κ. Κυριάκο Σκούρα και την οικογένειά του, που πάντα είναι δίπλα στον Δήμο και τους δημότες του.

Σαν Δήμος όμως θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για την λειτουργία του μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σοφικό . Εύχομαι ο στόχος μας να πραγματοποιηθεί και να ικανοποιηθούν οι κάτοικοι της Σολυγείας, για να έχουμε έτσι καλύτερα αποτελέσματα στην προστασία του δασικού μας πλούτου.

Γιορτή της τέχνης το φετινό Φεστιβάλ Λουτρακίου

Previous article

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ (Η)΄

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.