ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Είναι επίσημο! Ο Νανόπουλος φέρνει στην Κόρινθο το φυσικό αέριο

1

Γεγονός και επίσημα είναι από τις 9 Ιουλίου η σύνδεση της Κορίνθου στο φυσικό αέριο, πρώτη απο όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Όπως είχε αποκαλύψει το korinthia.net.gr από τις 13 Μαΐου ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, βλέποντας την απένταξη των πόλεων της Πελοποννήσου από τον σχεδιασμό της ΡΑΕ, κινήθηκε άμεσα και εξασφάλισε την συνεργασία με την εταιρεία Edil, η οποία θα αναλάβει το έργο.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (2779/2020) η σχετική απόφαση (889/2020) της ΡΑΕ, η οποία δίνει την άδεια στην Edil να προχωρήσει στο έργο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ:

1. Η Άδεια Διανομής χορηγείται για περίοδο είκοσι πέντε (25) ετών και με λήξη την 03/06/2045. Η διάρκεια ισχύος της Άδειας δύναται να παραταθεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η χρονική διάρκεια κατασκευής του δικτύου (α’ φάση) είναι πέντε χρόνια.

2. Το κόστος της κατασκευής του δικτύου θα αγγίξει τα 7,65 εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά (μαζί με το λειτουργικό κόστος) θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια (9,4 εκατ.) ευρώ. Θα είναι ωστόσο μοιρασμένο σε πέντε έτη και η Edil θα το καλύψει με ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό, που ενδεχομένως επιφέρει καθυστερήσεις!

3. Κατά την πρώτη πενταετία οι συνδέσεις θα φτάσουν κλιμακωτά τις 4.400, από τις οποίες θα καλυφθούν ως επι το πλείστον οικιακοί καταναλωτές και στην συνέχεια καταστήματα και γραφεία, το νοσοκομείο, εκκλησίες και μοναστήρια, εργοστάσιο ακόμα και σχολεία.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι πως η Edil είχε καταθέσει την σχετική αίτηση (ΡΑΕ Ι‐267149/06.09.2019) για τη χορήγηση Άδειας Διανομής Φυσικού Αερίου για την πόλη της Κορίνθου από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Γεγονός που δείχνει ότι ο σχεδιασμός της ΔΕΔΔΑ για την σύνδεση της Κορίνθου και γενικότερα της Πελοποννήσου στο Φυσικό Αέριο είχε καταρρεύσει από το περασμένο καλοκαίρι και πως ο δήμαρχος Κορινθίων είχε αρχίσει από τότε να προετοιμάζει το έδαφος.

Τέλος, η Edil έχει καταθέσει ανάλογη αίτηση και για την Τρίπολη και για την Μεγαλόπολη.

Από αύριο μόνο με μία αίτηση τα voucher των παιδικών σταθμών – Ποια είναι η διαδικασία

Previous article

Οι δέκα λέξεις που μας τρομάζει η ορθογραφία τους

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] σύνδεση της Κορίνθου με το Φυσικό Αέριο αποτέλεσε το επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης […]

Comments are closed.