ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνάντηση με την υφυπουργό κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και τη βουλευτή Κορινθίας κα. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη

0

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η βουλευτής του νομού μας κα. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη είχε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη συνάντηση παρέστη εκπροσωπώντας το σωματείο Φάσμα ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Καρατζάς. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που έθεσε η κυρία Σούκουλη ήταν και το θέμα των δομών για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Είναι γνωστό ότι η μεγάλη αγωνία των γονέων είναι τι θα γίνει, αν είναι ή δεν είναι πια σε θέση να φροντίσουν τα παιδιά τους λόγω ασθενείας, γήρατος ή όταν αποδημήσουν.

Η κα. Σούκουλη τόνισε επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας δομών όπως οικοτροφείά στα πρότυπα αυτών που υπάρχουν ήδη στο νομό μας, και βεβαίως ΣΥΔ (Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), αίτημα στο οποίο συνηγόρησε και το σωματείο μας, μιας και είναι πάγιο αίτημα μας.

Από την Υφυπουργό ανακοινώθηκε μια πολύ θετική πρωτοβουλία, που είναι υπό σχεδιασμό, για τη δημιουργία εξειδικευμένων ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΗΦ στον αυτισμό. Θεωρούμε ότι ως σκέψη είναι πάρα πολύ θετική και θα βοηθήσει αρκετά να, αρκεί να υλοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο επισημάνθηκε τόσο από τη βουλευτή του νομού μας, όσο και από εμάς, η ανάγκη δημιουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Κορινθίας. Ελπίζουμε να ευοδωθεί η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή από ιδιώτες και βεβαίως αργότερα και από δημόσιο φορέα.

Αυτό που θέσαμε μετά επιτάσεως ως σωματείο είναι το θέμα του προσωπικού βοηθού ΑΜΕΑ που ανέδειξαν 45 φορείς και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα. Μια καταρχάς πολύ θετική πρωτοβουλία της υφυπουργού για θέσπιση στην Ελλάδα για πρώτη φορά του προσωπικού βοηθού ΑΜΕΑ, που τονίσαμε ότι θα πρέπει για λόγους ισοτιμίας να εφαρμοστεί οπωσδήποτε, τόσο για τον αυτισμό όσο και για τη νοητική στέρηση και άλλες αναπηρίες. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι στη διαβούλευση που προηγήθηκε για το εν λόγω θέμα, δεν ετέθη από κανέναν από τα εμπλεκόμενα μέρη η συμπερίληψη στο νέο θεσμό του αυτισμού, της νοητικής υστέρησης ή παρόμοιων αναπηριών.

Ο νέος θεσμός θα ξεκινήσει πιλοτικά σε τρεις περιφέρειες και θα αφορά κινητικές αναπηρίες. Καλή τη πίστη αφού μεταφέραμε εκ νέου το αίτημα των 45 φορέων από όλη την Ελλάδα για τη συμπερίληψη όλων των αναπηριών στο νέο θεσμό, δεσμευτήκαμε ως σωματείο να συντονιστούμε με φορείς και ειδικούς έτσι ώστε να υποβάλλουμε ένα σχέδιο – πρόταση για την εφαρμογή του προσωπικού βοηθού για τον αυτισμό.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεχνογνωσία από το εξωτερικό και ότι υπάρχει και το κατάλληλο προσωπικό να την εφαρμόσει εδώ στην Ελλάδα. Επίσης, τονίστηκε ότι θα υπάρξει περαιτέρω κινητοποίηση και πίεση από συλλογικότητες και φορείς για το θέμα αυτό καθώς βέβαια και από το σωματείο μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την κυρία Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη για την υποστήριξη της στα θέματα των αυτιστικών παιδιών και των οικογενειών τους και γενικότερα των ΑμεΑ και που μας έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουμε τα αιτήματά μας. Η στήριξη της είναι συνεχής και το ενδιαφέρον της αδιάλειπτο.

Ευχαριστούμε και την Υφυπουργό κυρία Μιχαηλίδου για την φιλοξενίας και το πολύ χρήσιμο διάλογο,που ευελπιστούμε να αποδειχθεί και γόνιμος. Στη συνάντηση παρέστη και ο κοινωνικός λειτουργός κ. Τάσος Μπίτζιος που έθεσε θέματα σχετικά των αρμοδιοτήτων του.

8eCUgvCwsa

Έρχεται το Start Line Rally στο Λουτράκι

Previous article

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ (ΙΑ)΄

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.