ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νανόπουλος: “Πληρώσαμε τα μηχανήματα, γιατί δεν μπορούσαμε να καθυστερήσουμε άλλο”

0

Ενημέρωση μετά τις εξελίξεις με το stop από το ΣτΕ στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που θέλει να φτιάξει ο δήμος Κορινθίων, αλλά και τις αποκαλύψεις Σταυρέλη για τα μηχανήματα που έχουν αγοραστεί και πληρωθεί έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την σύνδεση της Κορίνθου με το Φυσικό Αέριο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά την θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος Κορινθίων για την πληρωμή ενός μέρους των μηχανημάτων που απαιτούνται για την λειτουργία της μονάδας. Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος η πληρωμή που έγινε (περίπου 800 χιλ. ευρώ) έγινε επειδή δεν γινόταν να υπάρξει άλλη καθυστέρηση και υπήρχε κίνδυνος να προκύψει διαταγή πληρωμής σε βάρος του δήμου. «Τα μηχανήματα αγοράστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Κόπηκαν τα σχετικά τιμολόγια, παραλήφθηκαν και αποθηκεύτηκαν (σε χώρο του πωλητή, για λογαριασμό του δήμου) και η εξόφλησή τους μετατέθηκε για απώτερο χρόνο. Εγώ καθυστέρησα την πληρωμή όσο μπορούσα, αλλά δεν μπορούσα να την καθυστερήσω άλλο», είπε ο κ. Νανόπουλος.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι με δική του πρωτοβουλία, τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν από τον χώρο που τα «φιλοξενούσε» ο ιδιώτης πωλητής, στο στρατόπεδο, ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Όσο για το τι θα γίνει με τα μηχανήματα, αν τελικά το ΣτΕ απορρίψει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου, ο κ. Νανόπουλος επιφυλάχθηκε σημειωνοντας ότι μπορεί να επαναπωληθούν ή να δανειστούν.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, την παραδοξότητα ότι πριν ακόμα καλά-καλά πέσει το πρώτο …τούβλο στο εργοστάσιο η προηγούμενη διοίκηση είχε κινηθεί για να προμηθευτεί τα απαραίτητα μηχανήματα. Έτσι βρεθήκαμε μπροστά σε μία κατάσταση κατά την οποία το εργοστάσιο δεν έχει ολοκληρωθεί (στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκινήσει καν), είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθεί, ωστόσο ο δήμος έχει αγοράσει και πληρώσει μηχανήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου.

Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε επίσης πως έχει στα χέρια του την οικονομοτεχνική μελέτη, που περιγράφει αν είναι συμφέρουσα ή όχι η δημιουργία της Μονάδας. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές πως σύμφωνα με αυτήν την μελέτη δεν κρίνεται συμφέρουσα η δημιουργία του εργοστασίου καθώς δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής για το υπόλειμμα σε ικανοποιητική τιμή. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο κατά τον οποίο θα την δημοσιοποιήσει, δεν δεσμεύτηκε για λόγους που έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις που θέλει να κάνει.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την μονάδα αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ, η οποία παγώνει την πολεοδομική άδεια και εξήγησε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό. Όπως είπε το ΣτΕ αποδέχτηκε ότι η Μονάδα θα γινόταν σε μία περιοχή όπου δίπλα της είναι αρχαιολογικός χώρος (και δεν είχαν διασφαλιστεί οι άδειες από την Αρχαιολογία) και πως δεν υπήρχε πολεοδομικό σχέδιο που να χαρακτηρίζει την περιοχή βιομηχανική ζώνη.

Φυσικό Αέριο: Όφελος μέχρι 40% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Previous article

Επανέφερε στην τάξη τον …νοικοκύρη Σταματόπουλο το υπουργείο Υποδομών για την Φιλύρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.