ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Φυσικό Αέριο: Όφελος μέχρι 40% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

0

H σύνδεση της Κορίνθου με το Φυσικό Αέριο αποτέλεσε το επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Βασίλης Νανόπουλος. Ο δήμαρχος στάθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε ο δήμος με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Πελοπίδα Καλλίρη. Περιέγραψε τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την σύνδεση με το φυσικό αέριο και κυρίως το συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν μείωση στο ενεργειακό τους κόστος έως και 40%!

Παράλληλα έκανε αναδρομή στο πως φτάσαμε στην συμφωνία με την EDIL, υπογραμμίζοντας ότι αμέσως μόλις η ΔΕΔΑ απένταξε από τον σχεδιασμό της την Πελοπόννησο, ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την ΡΑΕ για να αναζητήσει λύση. Επιγραμματικά, όσα ενδιαφέρουν τους πολίτες συνοψίζονται στα εξής:

  • Θα υπάρξει τοπικό γραφείο της επιχείρησης στην Κόρινθο, μέσω του οποίου θα γίνονται οι αιτήσεις για σύνδεση όσων επιχειρήσεων ή νοικοκυριών το επιθυμούν.  
  • Θα ωφεληθεί ένας σημαντικός κύκλος επαγγελματιών, όπως π.χ. οι υδραυλικοί οι οποίοι θα κάνουν τις συνδέσεις
  • Το κόστος για όποιον συνδεθεί θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα καθορίζεται από την ΡΑΕ και όχι από τον επενδυτή ή τον δήμο.
  • Τα δίκτυα θα περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου ύστερα από 15 χρόνια.
  • Το έργο θα ξεκινήσει στο τέλος του 2020 (περίπου) και οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.
  • Δυστυχώς θα πρέπει η πόλη να ξανασκαφτεί, για να περάσουν οι σωληνώσεις, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι μικρή.

Νανόπουλος: “περιμένω τον κ. Νίκα να μιλήσουμε για το νέο Διοικητήριο στην Ποσειδωνία”

Previous article

Νανόπουλος: “Πληρώσαμε τα μηχανήματα, γιατί δεν μπορούσαμε να καθυστερήσουμε άλλο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.