ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για τον αγροτικό τομέα στην Στιμάγκα από τον ΣΥΡΙΖΑ Βέλου – Βόχας

0

Εκδήλωση για τις προκλήσεις και προοπτικές στον αγροτικό τομέα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία έγινε χτες (Κυριακή 19 Ιουλίου) στην Στιμάγκα Κορινθίας, από την Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Βέλου Βόχας. Το συμπέρασμα από την εκδήλωση είναι πως ο αγροτικός τομέας ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας καθώς ακόμα δεν έχουν διοχετευτεί χρήματα καθόλη την διάρκεια της πανδημίας.

Με ανακοίνωση η ΟΜ Βέλου Βόχας αναφέρει:

«Άλλη μία πετυχημένη δραστηριότητα της ΟΜ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19/7 στην Στιμάγκα. Κεντρικό Θέμα της εκδήλωσης: «Αγροτικός Τομέας – Προκλήσεις και Προοπτικές σε μια δύσκολη συγκυρία». Ομιλητές ήταν οι Χαράλαμπος Κασίμης πρώην γ.γ ΥΠΑΑΤ, Φάνης Κουρεμπές πρώην πρόεδρος ΕΛΓΑ και Συντονιστής Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκούτσης Μέλος Αγροτικού Τμήματος – εκπρόσωπος Προοδευτικής Συμμαχίας.

Με τις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές ανέπτυξαν με πλήρη επιστημονική επάρκεια και τεκμηρίωση:

·         Ούτε ένα ευρώ δεν έχει διοχετευτεί στην αγροτική οικονομία 4 μήνες αφότου ξέσπασε η πανδημία.

·         Ο αγροτικός τομέας ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας.

·         Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν.

·         Το Ταμείο Εγγυοδοτήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας δεν έχει ξεκινήσει την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα και το Ταμείο Εγγυήσεων του ΠΑΑ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

·         Η ενίσχυση των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων με μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους καθώς επίσης και η εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου για την αλλαγή του μοντέλου παραγωγής είναι αναγκαίες.

·         Η μετάβαση σε μια βιώσιμη γεωργία με όρους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς είναι στη μετά την πανδημία εποχή μονόδρομος

·         Η σε νέες βάσεις ενεργοποίηση των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών,

Αναφέρθηκαν τέλος στη μεγάλη επιτυχία της ολοκλήρωσης του φράγματος Ασωπού που είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα και είναι μία τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρωμένη ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιού που αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό κλίμα. Στη συζήτηση έκαναν ουσιαστικές παρεμβάσεις οι πρώην βουλευτές Μ. Θελερίτη και Γ. Τσόγκας.

Οι κάτοικοι και αγρότες της Στιμάγκας ανταποκρίθηκαν  και συμμετείχαν δυναμικά και μαζικά σε μία συζήτηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για 2:30 ολόκληρες ώρες. Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση η νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα στοιχηθεί και εμπιστευθεί το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξανά.

Εμπρόθεσμα πληρώθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ από τον δήμο

Previous article

Η καταστροφή του Δράμαλη. Η μάχη του Βασιλικού.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.