ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σχολείο μέσα στην Ανοιχτή Δομή προτείνει ο δήμος Κορινθίων

1

Ως συνήθως, τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα ήταν και πάλι τα πιο ενδιαφέροντα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου. Τρία ήταν τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο την συζήτηση και τέθηκαν από τον ίδιο τον κ. Νανόπουλο το ένα και από τον Νίκο Σταυρέλη τα άλλα δύο.

Το θέμα που έθεσε ο δήμαρχος Κορινθίων αφορά την Ανοιχτή Δομή και τα περίπου 150 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που διαβιούν εκεί και τα οποία πρέπει από τον Σεπτέμβριο να πάνε σχολείο. Η μέχρι σήμερα συνήθης πρακτική ήταν τα παιδιά αυτά να «μοιράζονται» στα δημοτικά σχολεία της Κορίνθου περίπου ανά δέκα, με στόχο τον συγχρωτισμό τους και την ένταξή τους στο ευρύτερο σύνολο. Ωστόσο, το μέτρο δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς ελάχιστα παιδιά πήγαν τελικά σχολείο και μάλιστα μόνο στο 8ο δημοτικό που γειτονεύει με την Δομή.

Μία πρόταση είναι να πάνε όλα τα παιδιά της Δομής, σε ένα σχολείο, πιθανότατα στο γειτονικό 8ο σε απογευματινό ωράριο. Η ιδέα αυτή ωστόσο φαίνεται ν α βρίσκει αντιδράσεις, κυρίως από τους γονείς των παιδιών που πάνε σε αυτό το σχολείο καθώς εγκύπτουν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, λόγω κορονοϊού. Το σχολείο δηλαδή θα πρέπει να απολυμαίνεται τόσο το μεσημέρι που θα σχολάνε τα «πρωινά» παιδιά, όσο και το βράδυ που θα σχολάνε τα «απογευματινά».

Η λύση που προτείνεται από τον δήμο και θα κατατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι να δημιουργηθεί σχολική μονάδα εντός της Δομής. Στο θέμα αναφέρθηκε ο Νίκος Σταυρέλης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο (Τετάρτη) σε 156 περιοχές της Κορινθίας

Previous article

Έρευνα για τους ψαράδες της Κορίνθου κάνουν WWF και φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] παραπάνω έχουν αξία καθώς στο τελευταία δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κορινθίων έφερε το θέμα προ ημερήσιας […]

Comments are closed.