ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αίτημα Νανόπουλου να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”

0

Να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» ζήτησε με έγγραφό του προς την κυβέρνηση ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση Τύπου.

Ταυτόχρονα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Νανόπουλος ενημερώνει τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως «η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ». Για τον λόγο αυτό «παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς…».

Με άλλη ανακοίνωση ο δήμος Κορινθίων ενημερώνει τους δημότες ότι «η εξάπλωση της φωτιάς και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνσή της οδήγησαν σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, δημοτικών διαμερισμάτων και κατασκηνώσεων.

Ο Δήμος Κορινθίων,  σε όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους ,παρέχει νερό και τρόφιμα. Για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο και την Γραμμή 27410 80000. Την προσπάθεια συνδράμουν πολλοί ιδιώτες και τους ευχαριστούμε.

Σημαντική είναι αυτές τις δύσκολες ώρες η συντονισμένη προσπάθεια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ και η αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και ύδατος στα σημεία που η φωτιά δημιούργησε προβλήματα.

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στην γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εμ. Μακρόν: Εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις

Previous article

Πρώτες, θαμπές αχτίδες αισιοδοξίας για την φωτιά στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.