ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Viral στα social media η ανάρτηση του αγρότη που πετάει ένα τόνο τομάτες και 2.000 αγγούρια

0

Σαρώνει στα social media η ανάρτηση ενός αγρότη ο οποίος έχει ξεμείνει με αδιάθετα ένα τόνο τομάτες και πάνω από 2.000 αγγούρια. Αιτία η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός με την δραματικά μειωμένη τουριστική κίνηση. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός πως ο αγρότης, όπως καταγγέλλει δεν μπορεί ούτε δωρεάν να προσφέρει τα προϊόντα του σε ιδρύματα και κοινωνικά παντοπωλεία.

Να τι λέει ο αγρότης στην ανάρτηση (Από την Ivy Kyr)

“Ενας τόνος ντομάτες και πάνω από 2 χιλιάδες αγγούρια πρώτη μέρα για φέτος πέταμα.
Έχω έρθει σε επαφή με ιδρύματα να τα δώσω δωρεάν, αλλά πρώτον οι ποσότητες είναι μεγάλες. Δεύτερον και με κάποια άλλα ιδρύματα που είχα επικοινωνία εκτός πόλης και προηγούμενες χρονιές έδειξαν αδιαφορία και το κοινωνικό παντοπωλείο επίσης. Η Κιβωτός του κόσμου άλλο ένα παράδειγμα.
Είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία και όχι μια φορά και θα έστελναν τάχα φορτηγό να φορτώσει και δεν ήρθε ποτέ. Εντάξει συγγνώμη αλλά δε θα παρακαλέσω για να τα δωρίσω κιόλας ε;

Τα ιδρύματα δουλεύουν με δωρεές σε ρευστό και με διαγωνισμούς για κειτιρινγκ. Δεν είναι θέμα σκέψης. Είναι ο τρόπος λειτουργίας . Τεσπα, δεν είμαι ο μόνος. Και δεν είναι μόνο τώρα. Το Μάρτιο ήταν τα μαρούλια , τώρα οι ντομάτες με τη σειρά τους όλα. Όλοι οι αγρότες το ίδιο τραβάμε φέτος.

Πολύ μεγάλο πλήγμα ότι δεν υπάρχει τουρισμός. Αλλά γενικώς ούτε οι Έλληνες ψωνίζουν. Ακόμα και σε εξευτελιστικές τιμές. Έχει πατωσει η αγορά.
Χώρες πιο κρύες εξάγουν στην Ελλάδα, βλέπε Πολωνία , Βέλγιο.

Στο μεταξύ σκεφτειτε ότι δεν τα πετάω απλώς. Πληρώνω και μεροκάματα για να τα μαζέψουμε και να τα πετάξουμε”.

Σχολιάζει η IVY KYR
———————————————————————-
Ερώτηση : τόσοι άνεργοι, άστεγοι, αποροι, πρόσφυγες, δεν υπάρχει μια μέριμνα να διατεθούν όλα αυτά τα προϊόντα; όπως μας λέει πιο πάνω ο αγρότης, δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του άρα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ας τη βρουν οι ειδικοί.”

Ξεκινά η διαδικασία καταγραφής της καταστροφής από την πυρκαγιά

Previous article

Η καταστροφή του Δράμαλη. Η μάχη του Βασιλικού. (β ΄)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.