ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: “Με το νομοσχέδιο ενισχύουμε τη διεθνή θέση της Ελλάδας στην Έρευνα και την Τεχνολογία”

0

Τις θέσεις του ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που εισάγει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αύξηση των δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης στην χώρα διατύπωσε ο υφυπουργός Έρευνας και βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας αφού αποτύπωσε το πρόβλημα υστέρησης της Ελλάδας σε πόρους που θα διατίθενται για την έρευνα και την Αναπτυξη στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ συμπλήρωσε ότι καλούμαστε να απαντήσουμε σε δύο βασικά ερωτήματα:

Πρώτον, θέλουμε να αυξήσουμε τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα; Ναι θέλουμε, για αυτό προχωράμε σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.

Δεύτερον, θέλουμε να επαναπατρίσουμε κάποιους από τους χιλιάδες επιστήμονές μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό την προηγούμενη δεκαετία; Ναι, εμείς το θέλουμε και αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες μας.

 Δείτε την εισήγησή στην ολομέλεια της Βουλής, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που εισάγει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η καταστροφή του Δράμαλη. Η μάχη του Βασιλικού. (γ ΄) Ο θάνατος των Πετμεζαίων.

Previous article

Την Παρασκευή η δημόσια διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.