ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Την Παρασκευή η δημόσια διαβούλευση για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

0

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και θα εκπονήσει σε συνεργασία με την εταιρία «Διαδικασία ΑΕ» θα θέσει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Κορινθίων. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, στις 7:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου, μέσω του οποίου γίνεται η σχετική πρόσκληση, οι βασικοί στόχοι του ΣΒΑΚ είναι:

  • Ο σχεδιασμός πολιτικών για τη βιώσιμη κινητικότητα
  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη
  • Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος με περιορισμό της ρύπανσης και του θορύβου
  • Η βελτίωση της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Η ενίσχυση του περπατήματος και του ποδηλάτου
  • Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Προϋπόθεση για να επιτύχουν οι παραπάνω στόχοι είναι η συμμετοχή των πολιτών, του καθένα ξεχωριστά, στις διαδικασίες σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων για το αύριο του Δήμου, με αλλαγές στην πολεοδομική και κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης.

Η εκδήλωση έχει ως αντικείμενο την ενημέρωσή σας, την συγκέντρωση των απόψεών σας, και τη συζήτηση επί ενός συμφώνου συνεργασίας με το Δήμο των φορέων που εκπροσωπείτε στα παραπάνω θέματα…”.

Αυτά αναφέρει ο δήμος, ωστόσο, από το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε, γίνεται φανερό ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αντιμετωπίζεται περισσότερο διεκπεραιωτικά, παρά ουσιαστικά, καθώς προβλέπονται 60 λεπτά όλα κι όλα προκειμένου φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους. Για ένα θέμα μάλιστα που η νέα διοίκηση του δήμου Κορινθίων θεωρεί μείζον.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το χρονικό πλαίσιο δεν θα αποδειχτεί τόσο ασφυκτικό και πως θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Δήμας: “Με το νομοσχέδιο ενισχύουμε τη διεθνή θέση της Ελλάδας στην Έρευνα και την Τεχνολογία”

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1704

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.