ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μάσκες παντού από σήμερα

0

Σε ισχύ είναι από σήμερα το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά τα αυξημένα κρούσματα κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα και από την πρόταση των ειδικών, ανακοίνωσε πως από σήμερα η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και συγκεκριμένους κλειστούς χώρους, για εργαζόμενους και πελάτες. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης μάλιστα, τόνισε πως σιγά σιγά όλοι οι πολίτες της χώρας θα πρέπει «να μάθουμε να ζούμε» φορώντας την.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για το κοινό και τους εργαζόμενους στα εξής:
– καταστήματα λιανικής
– γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες
– ιατρεία
– δημοτικά καταστήματα
– καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.)
– κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:
– Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
– ταξί για επιβάτες και οδηγούς
– σούπερ μάρκετ
– ασανσέρ
– εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες
Προς το παρόν, οι εκκλησίες είναι εκτός λίστας, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, αν διαπιστωθεί πως δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Εν όψει του 15Αύγουστου, υπάρχει μία ανησυχία, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει [ως στη συντριπτική πλειοψηφία οι εκκλησίες τηρούν τα μέτρα, ωστόσο αν προκύψει η ανάγκη θα ληφθούν μέτρα και στους ναούς.

Ηδη η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει εγκύκλιο προς τις Αρχιεπισκοπές τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την δημόσια υγεία εντός των Ναών. Προτρέπει μάλιστα τους κληρικούς και τους μοναχούς να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, όπως φυσικά και οι πιστοί, εν όψει των εορτών της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή στις εκκλησίες.

Πρόστιμα για όσους δεν φορούν μάσκες
Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν φορούν μάσκα, όπου αυτή είναι υποχρεωτική θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ. Μάλιστα οι έλεγχοι αναμένεται να είναι εντατικοί και δεν θα υπάρξει χαλαρότητα, ενώ αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν και όσοι φορούν τη μάσκα σαν αξεσουάρ και όχι όπως πρέπει για να προφυλαχθούν οι ίδιοι, αλλά και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στο χώρο. Οπότε μάσκες περασμένες στο πιγούνι, στο λαιμό ή κρεμασμένες στο αυτί θα είναι αιτία για το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ξεκινούν τον Σεπτέμβρη τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Previous article

Τηλεοπτικά ΟΣΚΑΡ: Οι υποψηφιότητες και οι …προτάσεις μας για το καλοκαίρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.