ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέθανε ο William English, ο συνεφευρέτης στο ποντίκι των υπολογιστών

0

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της πληροφορικής μηχανικός και ερευνητής που βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου ποντικιού υπολογιστή και, το 1968, «ενορχήστρωσε» μια περίπλοκη επίδειξη της τεχνολογίας που προέβλεψε τους υπολογιστές, τα tablet και τα smartphones του σήμερα.

Ο μηχανικός και ερευνητής William English δοκιμάζει το πρώτο ποντίκι υπολογιστή, μια συσκευή που οραματίστηκε ο συνάδελφός του Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ. 
Παρουσιάστηκε το 1968.

Ο λόγος για τον William English που έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου στο San Rafael της Καλιφόρνια. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τη σύζυγό του, Roberta English, η οποία δήλωσε ότι η αιτία ήταν αναπνευστική ανεπάρκεια σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times,

Ο William English δημιούργησε μαζί με τον Douglas Englebart το πρώτο mouse για υπολογιστή το 1968 στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ. Αν και ο Englebart ήταν ο οραματιστής, ο English θεωρείται ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να συλλάβει την ιδέα και είχε το ταλέντο να την δημιουργήσει. Τα πρώτα concepts παρουσιάστηκαν το 1968. Οι δυο τους παρουσίασαν το “Mother of All Demos” με πολλά concepts για το πως θα είναι οι υπολογιστές στο μέλλον, δείχνοντας για πρώτη φορά γραφικό περιβάλλον, online text editing, video-κλήσεις και άλλα.

Σε αντίθεση με τα σημερινά , ήταν απλώς ένα κομμάτι ξύλο με ένα κουμπί. Εσωτερικά περιείχε δύο ποτενσιόμετρα, εξαρτήματα που μπορούσαν να παρακολουθούν την κίνηση δύο μικρών τροχών, καθώς ο χρήστης μετακινούσε τη συσκευή.H ομάδα το ονόμασε ποντίκι εξαιτίας του κέρσορα, που τότε ονομαζόταν CAT και έμοιαζε να κυνηγάει την κίνηση του ποντικιού.

8eCUgvCwsa

Ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κορινθία η Περιφέρεια

Previous article

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – Παρουσίαση βιβλίου “Καρέ Ιστορίας 1821-1923”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.