ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Intel έπεσε θύμα hacking

0

Το 2020 φαίνεται πως δεν είναι η χρονιά της Intel, αφού μετά τα προβλήματα στην παραγωγή των chips 7nm, τώρα έπεσε και θύμα hacking, με 20GB εμπιστευτικών πληροφοριών να έχουν κλαπεί και να έχουν αναρτηθεί στο internet. Το hack δεν αποκαλύφθηκε από την Intel, αλλά από έναν Ελβετό software engineer με το όνομα Till Kottmann, ο οποίος δέχθηκε τα αρχεία από έναν ανώνυμο hacker.

Το hack επιβεβαιώθηκε από το ZDNet, το οποίο κατάφερε μάλιστα να πιστοποιήσει τα κλεμμένα δεδομένα ως αυθεντικά με τη βοήθεια ερευνητών ασφαλείας. Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν πνευματική ιδιοκτησία της Intel, με τον εσωτερικό σχεδιασμό διαφόρων chipsets, τεχνικών προδιαγραφών, οδηγών προϊόντων και εγχειριδίων για προϊόντα της Intel από το 2016 και έπειτα.

Η ίδια η Intel εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία αρνείται το hack, αλλά αναγνωρίζει πως μερικά από τα δεδομένα της μπορεί να έχουν διαρρεύσει.

Ερευνούμε την κατάσταση. Η πληροφορία φαίνεται πως προέρχεται από το Intel Resource and Design Center, το οποίο φιλοξενεί πληροφορίες για χρήση από τους πελάτες μας, τους συνεταίρους μας και άλλες εξωτερικές πηγές που έχουν εγγραφεί για αυτήν την πρόσβαση. Πιστεύουμε πως κάποιος με πρόσβαση κατέβασε και μοιράστηκε αυτά τα δεδομενα.

Ωστόσο το ZDNet έλαβε και ένα αντίγραφο της συνομιλίας του Ελβετού μηχανικού με τον hacker, στο οποίο ο δεύτερος ισχυρίζεται πως τα δεδομένα τα απέκτησε μέσω ενός μη ασφαλούς server στο Akamai CDN και όχι χρησιμοποιώντας λογαριασμό στο Intel Resource and Design Center.

8eCUgvCwsa

Τι θα γίνει με τις λιτανείες; Η πολιτεία τις απαγορεύει, αλλά η εκκλησία λέει ότι θα γίνουν με… προσοχή!

Previous article

Η “Θάλεια” χτύπησε την Εύβοια: 2 νεκροί, πλημμυρισμένα σπίτια, πολλοί εγκλωβισμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.