ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σοκάρει ο Μόσιαλος: “Τα κρούσματα ίσως να είναι και 1500”!

0

Καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν πάρει και πάλι την …ανηφόρα, ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, δεν επιχείρησε απλώς να συμβουλέψει, αλλά και να μας σοκάρει.

Έτσι σε  ανάρτηση που έκανε χτες στο Facebook ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι 8 έως 10 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάζεται καθημερινά και επέμεινε πως εάν η κοινωνία και η πολιτεία δεν συντονιστούν, θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα ο κ. Μόσιαλος αναφέρει:

Τριψήφιος αριθμός (152) κρουσμάτων και σήμερα. 17 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος (κατά 8-10 φορές).

Θα συνεχίσω να επιμένω ότι χωρίς τις συντονισμένες δράσεις πολιτείας και πολιτών θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Η χαλάρωση μετά την άρση των μέτρων ήταν σημαντική. Επικράτησε το παράδοξο της πρόληψης. Δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί η αντίδραση της χώρας ήταν άμεση και αποτελεσματική. Αρκετοί όμως θεώρησαν ότι στην ουσία δεν υπήρξε πρόβλημα. Και άδικα κάναμε ότι κάναμε.

Θα θυμάστε ότι δεν σταμάτησα να ενημερώνω σχεδόν καθημερινά για τις επιπτώσεις της νόσου. Ακόμη και όταν είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό.

Τώρα χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, σχέδιο και προγραμματισμός, ιδιαίτερα για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες όταν αρκετές δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους. Θα αναφερθώ σε προγραμματισμούς που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Όπως έκανα και το Φεβρουάριο με την κατάθεση δώδεκα προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στις αρχές Μαρτίου όταν πρότεινα την στρατηγική προσέγγιση για τη γρήγορη άρση του lockdown.

Απίστευτη τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρό βρέφος 8 μηνών από την κακοκαιρία

Previous article

Η πραγματική επίδραση του lockdown στην κλιματική αλλαγή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.