ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιμένουν Εκκλησία και Βαρθολομαίος: “Μεταλαμβάνοντας δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορωνοϊού”

0

Την ώρα ακριβώς που τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα κορυφώνονται σε έναν δεύτερο γύρο ανάνηψης του covid19 η Ορθόδοξη Εκκλησία -μόνη αυτή- επαναφέρει εκουσίως το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Αυτό μάλιστα συνέβη από την ανώτατη αρχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχάρη τους πιστούς, επειδή σχεδόν όλοι μετάλαβαν:
«Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολλή συζήτησις, για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας».  

Την ίδια ώρα άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως αυτή του Καναδά, εφαρμόζουν άλλη πολιτική και συγκεκριμένα χρησιμοποιούν μία ξεχωριστή λαβίδα (κουταλάκι) για κάθε πιστό που θέλει να κοινωνήσει. Ωστόσο, φαίνεται πως οι τοπικές κοινωνίες των πιστών δεν αποδέχονται τις αλλαγές και είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει τους πιστούς να αντιδρούν έντονα στο άκουσμα να κοινωνήσουν από διαφορετική λαβίδα, στρεφόμενοι, μάλιστα κατά του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ακμή της κρίσης, τον περασμένο Μάρτιο, όταν στην Ελλάδα οι λατρευτικοί χώροι παρέμεναν ανοιχτοί, η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία είχε κλείσει τους ναούς ενώ ακόμα και οι Μουσουλμάνοι έκλεισαν την Μέκκα και την Μεδίνα.

Προς νέα μέτρα μετά τα 355 κρούσματα μέσα στο ΣΚ και τους 22 στις ΜΕΘ

Previous article

Χρ. Δήμας: “Το Thess INTEC θα είναι το κέντρο καινοτομίας των Βαλκανίων”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.