ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Πανελλήνια αναγνώριση για το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον δήμο Βέλου Βόχας

0

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Βέλους Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε όλη την έκταση του δήμου.

Έχουμε την αίσθηση ότι ελάχιστοι σε τοπικό επίπεδο αντιλήφθηκαν την σημασία αυτού του έργου σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, ωστόσο, η ανταπόκριση και η έκταση που πήρε το θέμα στα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης, με αναφορές σε δεκάδες site μεγάλης επισκεψιμότητας, μάλλον δίνει την πραγματική διάσταση.

Οι ιδιαίτερα θετικές αναφορές για το έργο αυτό καθεαυτό συμπληρώνονται και με την διαφάνεια που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο καθώς, ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε αφού την πρώτη φορά υπήρξε μόνο μία έγκυρη προσφορά και ο Αννίβας Παπακυριάκος μαζί με την επιτροπή του διαγωνισμού και τον τεχνικό σύμβουλο αποφάσισαν να επαναληφθεί, ώστε από τον ανταγωνισμό να προκύψει μεγαλύτερο όφελος για τον Δήμο.

Να θυμίσουμε ότι με την σύμβαση υλοποιείται ένα από τα πλέον σύγχρονα έργα αναβάθμισης οδοφωτισμού της χώρας.

Προβλέπει την αντικατάσταση των 5600 περίπου παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων του Δήμου με νέα υπερσύγχρονα φωτιστικά led, διασυνδεδεμένα μεταξύ τους, καθώς και την συντήρηση και την διαχείριση του συστήματος, η οποία θα γίνεται με ηλεκτρονικό έλεγχο, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα πλήρους ελέγχου, σε πραγματικό χρόνο.

Το σημερινό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δημοτικού οδοφωτισμού υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ ετησίως, μετά όμως την ολοκλήρωση της επένδυσης και την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου από τον ανάδοχο, το κόστος για τον δήμο δεν θα ξεπερνάει τα 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόσο του κόστους της ενέργειας όσο και όλων των εξόδων συντήρησης.

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει άμεσα και από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, τόσο από πλευράς απόδοσης φωτισμού όσο και εξοικονόμησης ενέργειας.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1.226.900 ευρώ συν ΦΠΑ δίχως τα δικαιώματα προαίρεσης ύψους 306.725 ευρώ (1.901.695 ευρώ συνολικά δηλαδή, εάν συνυπολογισθεί στο δικαίωμα προαίρεσης και ο ΦΠΑ ).

Νέα καθυστέρηση στην ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα – Αποσύρθηκε ο φάκελος χρηματοδότησης στην ΕΕ

Previous article

Δύσκολη η κατάσταση στον τουρισμό -Για ποιους επεκτείνεται η αναστολή, τι συμβαίνει με το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.