ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠεριφερεια

Νέα καθυστέρηση στην ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα – Αποσύρθηκε ο φάκελος χρηματοδότησης στην ΕΕ

1

Προς νέα καθυστέρηση βαδίζει η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τον φάκελο του έργου, όπως τον είχε υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως θυμούνται οι αναγνώστες, το korinthia.net.gr είχε αποκαλύψει (δείτε πιο κάτω) το έγγραφο βόμβα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Κομισιόν με το οποίο ζητούσε «συμπληρωματικές διευκρινήσεις και μια αναθεώρηση της αίτησης χρηματοδότησης σε σχέση με το κόστος, την ανάλυση των επιλογών, την ζήτηση και χρηματοοικονομική και οικονομική ανάλυση, την ανάλυση κινδύνου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Αναφερόταν επίσης ότι «η καταληκτική ημερομηνία υιοθέτησης του έργου διακόπτεται μέχρι να υποβληθούν τα παραπάνω», και επισημαινόταν προς την ελληνική πλευρά ότι εάν χρειάζεται «περισσότερο χρόνο για να απαντήσετε, τότε να αποσύρετε την αίτησή σας και να την επανυποβάλετε με νέα αίτηση όταν οι παρατηρήσεις της Επιτροπής έχουν απαντηθεί ικανοποιητικά».

Τελικά συνέβη αυτό το τελευταίο καθώς στο έγγραφο απάντηση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, “λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που έχουν διατυπωθεί εγγράφως από την Κομισιόν, θα προβούν στην αναμόρφωση του φακέλου, (…) προκειμένου να επανυποβληθεί ο Φάκελος στις υπηρεσίες σας το συντομότερο δυνατό”.

Οπως εξηγεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, “λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία COVlD-19, αλλά και ότι η προθεσμία για την απάντησή μας συμπίπτει με την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών στελεχών των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, σας γνωρίζουμε ότι δεν κατέστη δυνατή η συμπλήρωση / επικαιροποίηση του φακέλου εμπρόθεσμα και για το λόγο αυτόν οι ελληνικές αρχές αποσύρουν τον φάκελο του έργου που έχει υποβληθεί”.

Έτσι το έργο συναντά νέα εμπόδια, τα οποία θα επιφέρουν νέα καθυστέρηση –και να δούμε αν θα καταφέρει να τα ξεπεράσει.

Πράσινη λάμψη στον Κόκκινο Πλανήτη ανακαλύπτει η NASA

Previous article

Πανελλήνια αναγνώριση για το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού στον δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] κατ αποκλειστικότητα το Korinthia.net.gr στις 8 Ιουλίου και η απάντηση που έδωσε σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση. Με το έγγραφο η Κομισιόν ζητούσε την απόσυρση του […]

Comments are closed.