ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

204 νέα κρούσματα, 1 στην Κορινθία – Τι συμβαίνει με τα κρούσματα σε Νοσοκομείο, Λουτράκι και Νεμέα

0

5 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και 204 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 6381. Από αυτά ένα είναι στην Κορινθία, ενώ ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην Αργολίδα, όπου εντοπίστηκαν σήμερα 8 κρούσματα.

Ωστόσο, στο νομό μας έχει εντοπιστεί ένας αριθμός κρουσμάτων, τα οποία θεωρούνται ασθενώς θετικά, έχουν δηλαδή χαμηλό ιϊκό φορτίο, οπότε θα επαναληφθούν τα τεστ για να επιβεβαιωθεί η κατάστασή τους. Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί:
– ένας εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας Νεμέας . Για τον λόγο αυτό το ΚΥ έκλεισε, ώστε να περάσουν από τεστ τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το ιατρικό προσωπικό.
– Στο εξοχικό σπίτι τους στο Λουτράκι παραμένουν ένας 18χρονος και η 50χρονη μητέρα του, οι οποίοι ήρθαν για ολιγοήμερες διακοπές και διαγνώστηκαν ως φορείς.
– Υπάρχουν ακόμα περιστατικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου που αφορούν δύο ασθενείς οι οποίοι διαγνώστηκαν στα υποχρεωτικά τεστ πριν χειρουργηθούν. Ωστόσο, το δεύτερο τεστ που έκαναν βγήκε αρνητικό και πλέον θα γίνει τρίτο τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος σχολιάζοντας σε ανάρτηση σχετική με το θέμα που έχει ανακύψει για τα κρούσματα στο νοσοκομείο υποστήριξε: “Όταν ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο για λόγους ΜΗ συμβατούς με covid-19 και ιδιαιτέρως είναι ασυμπτωματικός, θα ελεγχθεί για κορονοϊό, βάσει οδηγιών, μόνο αν πρέπει να χειρουργηθεί ή αν είναι σούπερ επείγον. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν ελέγχεται -και σωστά δεν ελέγχεται. Είναι λοιπόν φυσιολογικό ασυμπτωματικοί ασθενείς (συνοδοί, ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.λπ) να μεταδίδουν τον ιό και εντός νοσοκομείου. Το νοσοκομείο είναι φυσιολογική πηγή μετάδοσης, λόγω αυξημένης συγκέντρωσης ατόμων μολυσμένων, αλλά και λόγω πολύωρης παραμονής στον ίδιο κλειστό χώρο των εργαζομένων του. Σας συστήνω αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, να μην το επισκέπτεται κανείς. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές τηρούν τα μέτρα πιστά. Μη ξεχνάτε βέβαια πως δεν είναι μόνο η μάσκα, αλλά και η υγιεινή χεριών που τηρείται απαρέγκλιτα και η απόσταση, που, όμως, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί σε συνθήκες παροχής υγείας.

Κάιρο: «Ιστορική εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου η συμφωνία»

Previous article

Ο πλανήτης στο “κόκκινο” – Αμείωτα κρούσματα και θάνατοι από τον κορονοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.