ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: “Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στον νομό μας”

0
epa08306803 Healthcare personnel wearing protective suits and mask at work in the intensive care unit of the Brescia's Hospital, Italy, 19 March 2020. Italy has reported at least 35,713 confirmed cases of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus and 2,978 deaths so far. The Mediterranean country remains in total lockdown as the pandemic disease spreads through Europe. EPA/FILIPPO VENEZIA

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στην Κορινθία οδήγησε τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας να εκδώσει μία ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβαλάντης Μέλλος και ο γραμματέας Παναγιώτης Φίλης.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων. “Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούμε ότι το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, είναι τεράστιο και όχι αστείο“, αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ επαναλαμβάνονται οι βασικές οδηγίες της ιατρικής κοινότητας που αφορούν την χρήση της μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΙΣΚ αναφέρει:

“Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες καταδεικνύει τη μεταδοτικότητα του νέου ιού. Ο τετραπλασιασμός των διασωληνωμένων ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, καταδεικνύει την επιθετικότητα της νόσου. Συνυπολογίζοντας τον μ.ο ηλικίας των κρουσμάτων που είναι τα 36 έτη, πρέπει ΟΛΟΙ να αντιληφθούμε ότι το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, είναι τεράστιο και όχι αστείο.

Στον νομό μας παρατηρείται, επίσης, αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων στη συνείδηση του καθενός. Αντιλήψεις που υποσκελίζουν και υποβαθμίζουν τον κίνδυνο, κρίνονται απειλητικές για τη δημόσια υγεία. Μια δημόσια υγεία, που ενώ είναι στα χέρια μας να τη διαφυλάξουμε, προτιμάμε να την τραυματίζουμε. Όμως έτσι τραυματίζουμε τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τον συνάδελφό μας και τους αγαπημένους μας. Πρέπει να προστατέψουμε τη κοινωνία μας!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτρέπει αυστηρά στη πιστή τήρηση των μέτρων από όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικιακής ομάδας. Προστατευόμαστε με:

  • την ορθή εφαρμογή μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό (εξαίρεση οι <3ετών και οι ασθενείς με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια που χρήζουν οξυγονοθεραπεία).
  • την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής/πλύσιμο χεριών.
  • τη διατήρηση απόστασης 1,5 μέτρου από τους συνανθρώπους μας.
  • τη ολοκληρωμένη διατροφή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας είναι σε καθεστώς επαγρύπνησης και όχι τρομοκρατίας και ζητά το ίδιο από εσάς. Η ιατρική κοινότητα του νομού μας, ιδιωτική και δημόσια, είναι μαζί σας.

Εργα 3,2 εκ ευρώ εκτιμά η Περιφέρεια ότι απαιτούνται στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Κορινθίων

Previous article

Σούλα Μπιτσάκου: Εξαιρετικά υψηλές οι τιμές για τα τέλη αποχέτευσης στον δήμο Βέλου-Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.