ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στα Αθίκια

0

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ—ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, με τον συντονιστή της Ο.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Οικονομόπουλο Ισίδωρο, τον βουλευτή, Ψυχογιό Γεώργιο, τον πρώην βουλευτή, Τσόγκα  Γεώργιο και μέλος της Ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ. ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜ, την πρώην βουλεύτρια και μέλος Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Θελερίτη Μαρία, τον Γκούτση Γιάννη, υπεύθυνο για τον αγροτικό τομέα  της Ο.Μ ,μέλος της Ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ. ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜ και το μέλος του συντονιστικού Γιαννακάκο Παύλο,επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αθικίων,  Μαρινό Αναστάσιο  και συζήτησαν τα προβλήματα που επέφερε η  πρόσφατη φωτιά, που έκαιγε για 4 ημέρες στον πρώην τον Δήμο Σαρωνικού. Συζήτησαν για την αντιμετώπιση των ζημιών, τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών και επιχειρήσεων καθώς επίσης και για τα   μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής, όπως το πάγωμα οφειλών στο Δημόσιο, Εφορεία , ΕΦΚΑ …

Παράλληλα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο, η ανάγκη αποκατάστασης του οδικού δικτύου και άλλων βασικών έργων υποδομής.

Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα να ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναδάσωση του ανεκτίμητου δάσους της περιοχής καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων,πριν μας βρουν οι βροχές και οι πλημμύρες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής είχαμε την δυνατότητα  να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν συνολικότερα την περιοχή , όπως η ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, ο γιατρός επισκέπτεται μια φορά την βδομάδα το χωριό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων, την ανέγερση του παιδικού σταθμού, εγκεκριμένου έργου, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και τον συγκοινωνιακό κόμβο στο ΓΚΑ.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την διαπίστωση και από τα δύο μέρη, της εκπόνησης ενός Σχεδίου από τον Δήμο και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για την αποκατάσταση  της περιοχής.

Ο    ΣΥΡΙΖΑ—ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ θα παρακολουθεί την πορεία της αποκατάστασης και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί.

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλείνουν κέντρα διασκέδασης από τις 12 έως τις 7 το πρωϊ και στην Αττική

Previous article

Νέοι διευθυντές οι κ.κ. Δημήτριος Ντρίμερης στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας & Δημήτρης Ασβεστόπουλος στην Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.