ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επανέρχεται ο Σταυρέλης για την καθαριότητα και τα μηχανήματα του εργοστασίου απορριμμάτων

1

Το θέμα της καθημερινότητας ειδικά σε σχέση με την καθαριότητα, αλλά και των μηχανημάτων για την υπό κατασκευή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Κορινθίων επανέφερε ο Νίκος Σταυρέλης, με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ξεκινώντας από την τελευταία ανάρτηση, πριν απο λίγα λεπτά, που αφορά την καθημερινότητα, ο κ. Σταυρέλης αναφέρει ότι ύστερα από τους πρώτους μήνες, όπου υπήρχε “έκτακτο προσωπικό και η φρεσκάδα του νέου“, η κατάσταση έχει βαλτώσει. Εκφράζει μάλιστα την απορία του για το γεγονός πως η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσλήψεις, αν και το δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει έγκριση για να προχωρήσουν οι προσλήψεις 39 ατόμων στην καθαριότητα και την αυτεπιστασία.

Δήμος Κορινθίων: Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα ...

Είναι γενική η εκτίμηση πλέον ότι μετά το πρώτο 4μηνο η 5μηνο της νέας Δημοτικής Αρχής η εικόνα έχει βαλτώσει. Στην αρχή υπήρχε και έκτακτο προσωπικό και η φρεσκάδα του νέου”, γράφει ο κ. Σταυρέλης.

Είναι αλήθεια ότι χωρίς προσωπικό και μηχανήματα δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Δεν μπορώ να κατανοήσω όμως την αβελτηρία της νέας Δημοτικής Αρχής στις νέες προσλήψεις. Από τις 16 Μαρτίου έχουμε δώσει έγκριση για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού 8μηνης διάρκειας με ΑΣΕΠ στην Καθαριότητα και την Αυτεπιστασια 39 άτομα:

3 Ελαιοχρωματιστές, 2 Σιδεράδες, 2 Καλουπατζήδες, 18 εργάτες Καθαριότητας (Συνοδοί Απορριμματοφόρων), 7 Οδηγοί, 4 Χειριστές Μηχανημάτων Έργων, 3 Ηλεκτρολόγοι.

Πέρασαν 5 μήνες, παρήλθε η θερινή περίοδος και όχι μόνο δεν προσλήφθηκαν οι έκτακτοι αλλά δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην προκήρυξη. Υπολογίστε πάνω από δύο μήνες και αιτήσεις ενστάσεις ΑΣΕΠ κλπ, πάει το 2020. Και δεν μιλάμε για μηχανήματα που ακόμα είμαστε στη φάση του διαγωνισμού.

Ακατανόητες ενέργειες για μένα…”, καταλήγει η ανάρτηση.

Χτες, ο κ. Σταυρέλης έκανε μία ακόμα ανάρτηση που αφορούσε την υπόθεση των μηχανημάτων για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Όπως αναφέρει κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε νέα τρίμηνη παράταση για την παραλαβή των μηχανημάτων που έχουν απομείνει στον προμηθευτή.

Η παράταξη του κ. Σταυρέλη “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” υπερψήφισε την παράταση, ωστόσο επανέφερε τα τρία ερωτήματα που έχει πολλές φορές καταθέσει και στο δημοτικό συμβούλιο και στον δημόσιο λόγο και αφορούν την εξόφληση των πρώτων μηχανημάτων και την τύχη που θα έχουν αν το ΣτΕ δεν επιτρέψει να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή της μονάδας.

Ειδικότερα, η ανάρτηση του κ. Σταυρέλη έχει ως εξής:

Στις 14 Αυγούστου ο Δήμαρχος μας κάλεσε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να δώσουμε νέα τρίμηνη παράταση (την 8η στη σειρά) για τα υπόλοιπα μηχανήματα της Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ως παράταξη για άλλη μία φορά συμφωνήσαμε στην παράταση δηλώνοντας παράλληλα ότι:

-Δεν έχει εκπονηθεί μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου.
-Να μην παραληφθούν τα μηχανήματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του οικοδομικού έργου του εργοστασίου, οι εργασίες του οποίου έχουν ανασταλεί από τον Ιούλιο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
-Να μην πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εγκατασταθούν στη Μονάδα έτοιμα προς λειτουργία.

Μετά από αυτά γεννάται το εύλογο ερώτημα προς τον κ. Νανόπουλο, το οποίο ακόμα και σήμερα παραμένει αναπάντητο. Για ποιο λόγο πληρώθηκαν τα πρώτα μηχανήματα ποσού 891.000 € στις 7 Ιουλίου, τα οποία παραμένουν, όπως λέγεται, στο στρατόπεδο του 6ου Σ.Π.;

Τι θα τα κάνουμε τελικά αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη“;

Αυτοκίνητο χτύπησε μία γυναίκα και την εγκατέλειψε στο Λουτράκι

Previous article

Δευτέρα βράδυ, 23:59′: η νυχτερινή Αθήνα κατεβάζει ρολά (φωτό)

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] στις χτεσινές αναφορές του Νίκου Σταυρέλη περί καθυστερήσεων στην προκήρυξη των θέσεων […]

Comments are closed.