ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σχολεία: Τα 5 ειδικά μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν

0

Λίγες εβδομάδες απομένουν για την επαναλειτουργία των σχολείων της χώρας, με τις διαβουλεύσεις επιστημόνων-υπουργείου Παιδείας να εντείνονται κάθε ημέρα που περνά.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε χθες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Υπέρ της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Τσακρής, ωστόσο, μιλώντας στο «Εθνος», υποστήριξε ότι «το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο, αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί – απόγευμα για μάθημα».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open TV, o καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων με καθολική παρουσία μαθητών, επισημαίνοντας ότι «καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση όπως όλα τα κράτη της ΕΕ. Τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν χωρίς παιδεία, ο φυσικός τους χώρος είναι εκεί».

Ο κ. Σύψας επανέλαβε την άποψη ότι «τα παιδιά, και ιδίως εκείνα του Δημοτικού, είναι η πιο ασφαλής ηλικιακή ομάδα όσον αφορά την επιδημία», επικαλούμενος επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι «δεν μεταδίδουν εύκολα».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τα σχολεία, ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι θα υπάρχει μέριμνα που δεν θα περιορίζεται στην υποχρεωτική χρήση των μασκών.

Τα 5 ειδικά μέτρα που όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν στα σχολεία είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή, τα εξής:

  1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν θα αφορά όλες τις τάξεις του σχολείου, ή αυτές από την Γ’ Δημοτικού και πάνω)
    2. Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις -Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα
    3. Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά
    4. Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο
    5. Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων.


Η ανέγερση, η χρήση και η κατεδάφιση του χαμένου Πύργου της Ακροπόλεως

Previous article

Απάντηση Νανόπουλου σε Σταυρέλη: “Καμία καθυστέρηση από τον Δήμο Κορινθίων στις προσλήψεις προσωπικού”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.