ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

11 εκατ. μάσκες την ημέρα θα μοιράζει η ιταλική κυβέρνηση στους μαθητές

0

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε την Πέμπτη ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, με αυστηρά μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

«Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε η Ατσολίνα, καθώς και στην Ιταλία – όπως και στην Ελλάδα – έχει ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν στη χώρα εν όψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Εξήγησε δε, ότι «θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα, σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς» και ότι «αναζητήθηκαν μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε τα παιδιά, κατά την διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν την μάσκα τους».
Από σήμερα, παράλληλα, οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ σε καθηγητές, δασκάλους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, έχουν ήδη ζητήσει να μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ δέκα χιλιάδες άτομα.

Προβληματίζει η χρήση μάσκας από μικρά παιδιά
Από την περιοχή του Βένετο, τέλος, ο περιφερειάρχης της Λέγκα, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως «παιδιά έξι ή οκτώ ετών μπορούν να φορούν την προστατευτική μάσκα επί σειρά ωρών, κάθε ημέρα». Το προληπτικό μέτρο που η περιφέρειά του θεωρεί αναγκαίο, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Ο τυφώνας Genevieve φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Previous article

Κεραμέως: «Με μάσκα τα παιδιά από το νηπιαγωγείο»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.