ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πρωτοβουλία του Μάρκου Λέγγα: “Να αγοράσει ο δήμος Σικυωνίων μάσκες για τα παιδιά σε όλα τα σχολεία”

0

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε ο Μάρκος Λέγγας, επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” δήμου Σικυωνίων, με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει στην κοινωνία γύρω από την χρήση των μασκών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να γίνεται χρήση μάσκας καθημερινά στα σχολεία -και μάλιστα με το κόστος να επιβαρύνει τους πολίτες- ο κ. Λέγγας, με δημόσια ανάρτησή του, κάλεσε τον δήμο Σικυωνίων να προμηθευτεί ο ίδιος τις μάσκες και να τις χορηγεί στους μαθητές.

Δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στον Δήμο Σικυωνίων ΤΩΡΑ!” γράφει στην ανάρτησή του. “Αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Παιδείας, ας αποφασίσουμε να κάνουμε εμείς εδώ στον Δήμος μας. Ενόψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων ας προμηθευτούμε σύντομα επαρκή ποσότητα μασκών για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. Τόσα χρήματα πήγαν στράφι για παγουρίνια και άλλες “πολιτιστικές” φανφάρες , ας πάρουμε άμεσα και σύντομα μιαν απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή που να έχει αξία για τον δημότη μας και ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο…“.

Η πρωτοβουλία του κ. Λέγγα δεν παραβιάζει κλειστές θύρες. Ήδη έχει πυκνώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα κίνημα δημάρχων, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες να προμηθευτούν μάσκες, που θα διαμοιραστούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, απαλλάσσοντας τους γονείς απο ένα οικονομικό βάρος, αλλά και μεταφέροντας έναν συμβολισμό.
Έχει επίσης σημασία ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει ένας τύπος μάσκας, που θα είναι ενδεδειγμένος και ασφαλής, όπως επίσης ότι αφού όλες οι μάσκες θα είναι ίδιες θα αποφευχθεί το φαινόμενο οι μαθητές να τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους.

Ήδη σχετική πρωτοβουλία πήρε δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, καθώς με απόφασή του ο δήμος θα προμηθευτεί τον απαραίτητο αριθμό μασκών και θα τις δώσει δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων του Χαλανδρίου

Επτά μύθοι για τον κορονοϊό

Previous article

Δωρεάν οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.