ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Διασπορά σε όλη τη χώρα και αυξημένη επιτήρηση σε τρεις ακόμη περιφέρειες

0

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί από τη συνέχιση της διασποράς της νόσου σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, 209 συμπολίτες μας μολύνθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το νέο κορονοϊό (ένας εξ αυτών στην Κορινθία) και 28 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το σύνολο των νεκρών ανήλθε σε 238. Αυξημένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Αθήνα (76) και Θεσσαλονίκη (49), ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα είναι 17.

Έκτακτα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Με την εξάπλωση της πανδημίας να συνεχίζεται χωρίς «φρένο» και με μέτρα να έχουν ήδη επιβληθεί στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, αλλά και στους δήμους Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω, την Παρασκευή (21/08) προστέθηκαν ακόμη τρεις Περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για την Καρδίτσα, την Πέλλα και την Πιερία. Οι τρεις παραπάνω περιοχές τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης για δέκα ημέρες:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Καθώς πλησιάζουμε στο άνοιγμα των σχολείων (έχει αποφασιστεί να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου) η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει ένα μήνυμα κανονικότητας χωρίς όμως να πείθει. Μετά τις παλινωδίες και τα λανθασμένα μηνύματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθειά τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με τη σειρά της πρότεινε μια σειρά άμεσων μέτρων για το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: έκτακτο κονδύλι για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, τάξεις 10-12 μαθητών, διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κατηγορίες μαθητών.

Μέτρα προστασία ζητά ο κλάδος του τουρισμού

Βλέποντας τον ανηφορικό δρόμο που έχει μπροστά του ο τουριστικός κλάδος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας έξι μέτρα για την προστασία της απασχόλησης και τον περιορισμό των απολύσεων.

Στην επιστολή που συνέταξε ζητά:

  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και τον Μάρτιο 2021,
  • Παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας μέχρι και τον Νοέμβριο,
  • Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος Μαρτίου,
  • Πάγωμα των δόσεων των ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ μέχρι 30/4/2021,
  • Κάλυψη αδειών και δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων στις εποχικές επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις είναι σε αναστολή
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών όσων εργαζομένων απασχολούνται με τηλεργασία.

Μπιλ Γκέιτς: Αν εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού θα σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού

Previous article

Στο εδώλιο αξιωματικός για τύφλωση διαδηλωτή στη Χιλή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.