ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αυτά είναι αναλυτικά ΟΛΑ τα νέα μέτρα για τα σχολεία

0

Τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την νέα εκπαιδευτική χρονιά στα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα κύρια μέτρα συνοψίζονται επιγραμματικά στα εξής. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ)

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλες τις ηλικίες και βαθμίδες εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΑΕΙ, ολοήμερα). Εξαιρούνται οι μαθητές των ειδικών σχολείων.

Προτεινόμενη έναρξη σχολικής χρονιάς η 7η Σεπτεμβρίου. Ενδεχομένως να παραταθεί η έναρξη του σχολικού έτους για μία εβδομάδα (14 Σεπτεμβρίου). Η τελική απόφαση θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνεται σε καθημερινή βάση με όλους τους μαθητές. Ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη θα είναι 17 και στα ειδικά σχολεία 3.

Η χρήση μάσκας θα επιβάλλεται την ώρα των μαθημάτων και σε όλους τους κλειστούς χώρους. Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού. Δεν προβλέπεται χρήση μάσκας στα διαλλείματα καθώς αυτά θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Θα διανεμηθούν, με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντισηπτικά στα σχολεία, και προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας αυτής.

Για τα φροντιστήρια ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για τα σχολεία.

Έτοιμος ο νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο Ξυλοκάστρου

Previous article

170 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.