ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Κεραμέως: “όποιος δεν φορά μάσκα, δεν θα παρακολουθεί μαθήματα”

0

Όποιος αρνείται να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο θα έχει τις κυρώσεις σύμφωνα με τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχει στο μάθημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται». Η ίδια, τόνισε, μάλιστα ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται». «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χθες, δηλώνοντας (ΕΡΤ) ότι «εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη» και ότι θα ληφθούν σχετικά μέτρα.

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε, παράλληλα, ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη αλλά δεν είναι το μόνο μέτρο προστασίας. «Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη συχνότερου καθαρισμού στις σχολικές μονάδες τόσο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους όσο και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Τέλος, απηύθυνε προτροπή στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία. «Κάναμε μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας τους και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Previous article

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – 1 κρούσμα στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.