ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε σήμερα η νέα ανασκαφική περίοδος στην Αρχαία Τενέα

0

Ξεκίνησε σημερα η νέα ανασκαφική περίοδος για την Αρχαία Τενέα. Η δρ. Ελένη Κόρκα και η ομάδα της αποτελούμενη από 35 ανθρώπους, θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι το σημαντικό έργο της αποκάλυψης της αρχαίας πόλης, μέσα σε συνθήκες που θα είναι πολύ πιο δύσκολες.

“Τόσο εγώ όσο και όλη η ομάδα μου βλέπουμε την ανασκαφή ως ένα κοινωνικό αγαθό», τόνισε η δρ. Ελένη Κόρκα, η οποία έκανε αναφορά και στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία στο έργο της ανασκαφικής ομάδας: «Ωστόσο θα συνεχίσουμε και φέτος, αφού το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγάλο». Στο τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει το γαλλικό κρατικό κανάλι, το οποίο θα παραμείνει πολλές ημέρες στην Ελλάδα και την Κορινθία, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας, ενώ σειρά θα πάρουν δεκάδες ακόμα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία θα έρθουν για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ανασκαφικής δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο αυτή της δραστηριότητας θα είναι τα ρωμαϊκά λουτρά για τα οποία υπάρχει ελπίδα ότι θα αποκαλυφθούν φέτος στην ολότητά τους, ενώ εξίσου μεγάλης σημασίας είναι και η συνέχεια στην ανασκαφή του αρχαϊκού ιερού.     

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στην σημερινή πρεμιέρα της νέας ανασκαφικής περιόδου σηματοδοτώντας με την παρουσία του την συμπαράσταση που οφείλει ο δήμος σε μία από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται σήμερα στον ελλαδικό χώρο: «εύχομαι η φετινή επιτυχία να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ο δήμος θα είναι αρωγός στην δρ. Ελένη Κόρκα και τους συνεργάτες της.

ΠΗΓΗ Koirnthos.tv

Βραδιά Ποίησης, Μουσικής και Αστρονομίας (5/9 Αρχαία Κόρινθος)

Previous article

Στην Ανατολική Μεσόγειο καταπλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Ντε Γκολ”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.