ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τι θα γίνει με την γιορτή της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι

0

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα γίνει γνωστό αν παραμένει το «εμπάργκο» στα πανηγύρια περιμένουν στο Λουτράκι για να δουν τι θα γίνει με την γιορτή της Παναγίας Γιάτρισσας, που τελείται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου. Τα πανηγύρια έχουν ματαιωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει ίσως και εντός της ημέρας. ΤΟ πιθανότερο σενάριο είναι να παραταθεί η απαγόρευση με δεδομένο ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που επέβαλλαν τον περασμένο μήνα την διακοπή των πανηγυριών. Δηλαδή οι εικόνες συνωστισμού, με τον κόσμο να γλεντά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις, χωρίς μάσκες, γάντια και άλλα μέτρα προφύλαξης.

Την ΚΥΑ αναμένει και ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων προκειμένου να ανάψει ή όχι το «πράσινο φως» για το αν θα τελεστεί και υπό ποιους κανόνες η εμποροπανήγυρις που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γιορτής στην πολιούχο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο να μην γίνει λιτανεία της Εικόνας και η εμποροπανήγυρις να πραγματοποιηθεί υπό αυστηρούς όρους και κανόνες συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, εκτός και αν προκύψει κάτι νεότερο από την αναμενόμενη ΚΥΑ. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι πάγκοι των μικροπωλητών θα είναι μόνο στη μία πλευρά του δρόμου για να μην δημιουργείται συνωστισμός, ενώ οι πάγκοι θα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Τέλος, δεν θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο στους χώρους που θα τελεστεί η εμποροπανήγυρις, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Με πληροφορίες από το loutraki365

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία -Προς 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Previous article

1η Σεπτεμβρίου1911: Το πλοίο “θρύλος” Γεώργιος Αβέρωφ κατέπλευσε στο Φάληρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.