ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τοπικό Ημερολόγιο 2ας Σεπτεμβρίου

0

ΠΕΝΤΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Πέντε νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της κρίσης, ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ στην Κορινθία. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα αφορούν δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις: μεγάλο εργοστάσιο της περιοχής και το χωριό Αθίκια. Διακρίνονται μάλιστα φόβοι ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να μεγαλώσει καθώς η ιχνηλάτηση που έκαναν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν δείξει πως οι διεπαφές του αρχικού κρούσματος είναι πολλές.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΑ

Ενημερωτική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο Θέατρο της συνοικίας της Αγίας Άννας στην Κόρινθο. Αφορμή αποτέλεσε η ανάγκη να δοθούν εξηγήσεις στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο για το πώς θα λειτουργήσει το σχολείο μετά την επιλογή τους ως ΔΥΕΠ, δηλαδή ως Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων. Η σκέψη που εκφράστηκε ομοθυμαδόν, τόσο από τους γονείς, όσο και από τους εκπαιδευτικούς και την δημοτική αρχή ήταν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο ως ΔΥΕΠ, καθώς ήδη λειτουργεί ως Ολοήμερο, ενώ ο αύλειος χώρος αξιοποιείται για δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ώρες. Καθαρή θέση κατά της λειτουργίας του 8ου Δημοτικού Σχολείου ως ΔΥΕΠ πήρε και ο Νίκος Σταυρέλης, με ανάρτησή του

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Νέος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κορινθίων ορκίστηκε ο Παναγιώτης Σπύρου, στην θέση του παραιτηθέντος Μάριου Ασημακόπουλου. Ήταν μία κίνηση που αναμενόταν και είχε προαναγγελθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Ασημακόπουλος πέρυσι τέτοια ημέρα και είναι συμβατή με την αντίληψη της παράταξής του, η οποία θέλει να «βγάλει μπροστά» τα περισσότερα κατά το δυνατόν άτομα από τον συνδυασμό.

ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Πεντακάθαρα ήταν τα νερά στον Κορινθιακό και στον Σαρωνικό, στα διοικητικά όρια του δήμου Κορινθίων και κατά τον μήνα Αύγουστο. Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου σε έξι σημεία: στα Καλάμια, στο Κανταρέ, στο Λέχαιο, στις Κεχριές, στο Αμόνι και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.    

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Αναστέλλεται τελικά η διενέργεια του πανηγυριού με αφορμή την γιορτή της Παναγίας Γιάτρισσας που πραγματοποιείται στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2020, στο Λουτράκι. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων υλοποιώντας και την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε ό,τι αφορά τον πανηγυρικό Εσπερινό τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., με περιορισμένο αριθμό επίσημων προσκεκλημένων.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΛΕΧΑΙΟ

Πρόστιμα σε κάτοικο του Λεχαίου ο οποίος έβγαλε τα κλαδέματα στον δρόμο έριξε ο δήμος Κορινθίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος τόνισε πως ο δήμος έχει ευθύνη να μαζεύει μόνο όσα απορρίμματα είναι στους μπλε και πράσινους κάδους και πως για όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των δημοτών με την υπηρεσία καθαριότητας.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στις θέσεις τους παραμένουν όλοι οι αντιδήμαρχοι στον δήμο Κορινθίων. Αυτό ανακοίνωσε ο βασίλης Νανόπουλος ανανεώνοντας μέχρι την 1η Σεπτέμβριου 2021 την θητεία των: Γιώργου Πούρου (Τεχνικές Υπηρεσίες), Κωνσταντίνας Κόλλια (Πολεοδομίας και Εμπορίου), Σπύρου Ζαχαριά (Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής), Δημήτρη Μπίτζιου (καθαριότητας), Γιάννη Γκεζερλή (Μελετών και Ανάπτυξης), Τιμολέοντα Πιέτρη (Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη), Γιάννη Καρασάββα (Αθλητισμού και Αδέσποτων Ζώων), Βαγγέλη Παπαϊωάννου (Πολιτισμού και Παιδείας), Σπύρου Πλατή (Οικονομικών Υπηρεσιών).

Μύκονος: Προσωρινό «λουκέτο» στα πιο διάσημα beach bar του νησιού – Θετικοί τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι

Previous article

Κόρινθος: Σκηνοθέτησε ληστεία για να μην πληρώσει τα χρέη του!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.