UncategorizedΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοφικό: Υπό έλεγχο αναμένεται να τεθεί η φωτιά τις επόμενες ώρες

0

Ελπίδες ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες ώρες άφησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Korinthia.net.gr.

Όπως είπε χαρακτηριστικά από την στιγμή που έχουν ξεκινήσει να επεμβαίνουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία μάλιστα μπορούν να ανατροφοδοτούνται με νερό πολύ σύντομα, αφού το μέτωπο είναι κοντά στην θάλασσα, και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, η φωτιά μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

Σημείωσε ακόμα την καίρια σημασία που είχε η άμεση παρέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από τον σταθμό που δημιουργήθηκε στην Σολυγεία πριν απο μερικές ημέρες, αλλά και του εθελοντικού σώματος δασοπυροσβεστών που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Δεν έχουν κινδυνέψει σπίτια και η όποια εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους. Τέλος ο κ. Νανόπουλος δεν έκρυψε πως πιθανότερο αίτιο είναι ο εμπρησμός: “Όταν ξεσπάει μια φωτιά στις 2.30 τη νύχτα, στην καρδιά του δάσους, δίπλα σε έναν οικισμό, τι άλλο μπορεί να είναι”, μας είπε χαρακτηριστικά.

Για τις εξελίξεις με την φωτιά στην Σολυγεία ενημερώθηκε νωρίς το πρωί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Χρίστος Δήμας, όπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media.

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Previous article

Τοπικό ημερολόγιο, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.