ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Πώς έχασε 180 δισ. δολάρια μέσα σε μία ημέρα

0

Η χθεσινή ημέρα (σ.σ. Πέμπτη) δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος κατέγραψε ευρείες απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ανάμεσα στους «χαμένους» ξεχώρισε η Apple, η μετοχή της οποίας απώλεσε το 8% της αξίας της μέσα σε λίγες ώρες, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε απώλεια 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη ημερήσια ζημιά στην «ιστορία» όχι μόνο της Apple, αλλά όλων των εταιρειών που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2008, με «θύμα» τη μετοχή της Volkswagen, η οποία υποχώρησε κατά 44%, χάνοντας 153 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η μετοχή του Facebook, η οποία τον Ιουλίου του 2018 κατακρημνίστηκε κατά 19%, ποσοστό το οποίο ισούταν με 119 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνολογικός κλάδος της Wall Street «βυθίστηκε» την Πέμπτη χωρίς ξεκάθαρη αιτία και αφορμή, με τις περισσότερες μετοχές να καταγράφουν ευρείες απώλειες.

Μία από τις εξηγήσεις των αναλυτών συνδέεται με την προσπάθεια διόρθωσης της αγοράς, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος αποκόμισε σημαντικά χρηματιστηριακά κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία μάλιστα, κορυφώθηκαν τον Αύγουστο.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον Φεβρουάριο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε κέρδη της τάξης του 61%, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 42%, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σήμερα, πάντως, η χρηματιστηριακή αξίας της Apple καταγράφει απώλειες της τάξης των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4%), με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται στα 114 δολάρια και την κεφαλαιοποίηση να διατηρείται άνω των 2 τρισεκατομμυριών δολαρίων.

Πηγή: kathimerini.gr

8eCUgvCwsa

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έδινε διπλώματα οδήγησης έναντι αμοιβής

Previous article

Κοροναϊός : Δημιούργησε αντισώματα στους συμμετέχοντες των κλινικών δοκιμών το ρωσικό εμβόλιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.