ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνεχίζεται η διαδικασία ανάπλασης στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

0

Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αναπλασης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου έγινε την Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Πρόκειται για την απόφαση να προχωρήσει η μελέτη ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης για την υλοποίηση της ανέγερσης του νέου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Μετά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Αστεροσκοπείου συγκεκριμενοποιήθηκε το επιθυμητό αντικείμενο που αφορά το αστρονομικό πάρκο στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του σημερινού κτιρίου του Αστεροσκοπείου, ο οποίος εκτείνεται σε επιφάνεια 90 στρ. περίπου και θα βασίζεται στο γενικό πλάνο που έχει καταρτισθεί με επιμέρους θεματικά πάρκα. Θα περιλαμβάνει επίσης νέες κτιριακές υποδομές (κτίριο πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο, πλανητάριο, κυλικείο κα). Ακόμα θα καταρτιστεί πλάνο διαχωρισμού φάσεων κατασκευής της ολότητας του πάρκου, δεδομένου ότι δεν είναι εφικτό να κατασκευαστεί ολόκληρο το αντικείμενο σε μία φάση λόγω μεγάλου κόστους.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μελέτη εφαρμογής για την υλοποίηση της πρώτης φάσης, που θα περιλαμβάνει κτίριο με αίθουσα συνεδριάσεων – πολλαπλών χρήσεων, μικρό εκθεσιακό χώρο, κυλικείο, χώρους υγιεινής, αθροιστικά περί των 500 τμ και τμήμα του περιβάλλοντος χώρου προς δημιουργία πρόσβασης προς τα κτίρια.

Οι παραπάνω μελέτες θα εκπονηθούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με υποβοήθηση από εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παρέχει η Πελοπόννησος ΑΕ και με την επιστημονική συμβολή του Αστεροσκοπείου Αθηνών και τη χρηματοδοτική συμβολή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από το Προγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Θυμίζουμε το σχετικό άρθρο από τον περασμένο Μάιο, όπου ο Παναγιώτης Νίκας υποσχέθηκε την ανάπλαση του Αστεροσκοπείου…

(ΦΩΤΟ) Καταγγελία Σταυρέλη για υγειονομική βόμβα δίπλα στις δεξαμενές νερού της Κορίνθου

Previous article

Δεσμεύτηκε ο Νίκας για τα πρώτα 2-3 εκατομμύρια στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου – Τι περιλαμβάνει το πλάνο ανάπλασης (Aναδημοσίευση 11/05/2020)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.